5000 pressefolk meldt til klimatopmøde

Presset fra medierne er nu blevet så stort, at der er midlertidigt lukket for yderligere ansøgninger om presseakkreditering til klimatopmødet i København.

Over 5000 pressefolk fra ind- og udland har indtil nu ansøgt om at blive akkrediteret de næste to ugers klimatopmøde i Bella Center i København.

Dermed er konferencecentrets kapacitet nået, når man samtidig ser på antallet af officielle delegerede og deltagere fra erhvervslivet og ngo'er.

FN's klimasekretariat i Bonn (Unfccc) har derfor besluttet at suspendere akkrediteringen af mediefolk indtil videre, fremgår det af sekretariatets hjemmeside.

Ansøgertallet har i forvejen været så højt, at Unfccc indtrængende har anmodet journalister om at afhente deres presse-badge i Bella Center i løbet af ugen inden topmødet, som begynder mandag den 7. december.

Efter samråd med værtslandet Danmark har klimasekretariatet besluttet, at man indtil videre ikke vil godkende flere ansøgninger fra medier. Ansøgninger fra de pressefolk, som allerede har søgt, vil blive behandlet i den rækkefølge, de er kommet ind. Klimasekretariatet beder om, at mediefolk ikke gensender de dokumenter, som allerede er sendt til Bonn.

- Når der er kommet mere klarhed om det totale antal deltagere, som kommer til konferencecentret, vil Unfccc-sekretariatet offentliggøre yderligere information om presseakkreditering på websiden torsdag den 10. december 2009, hedder det.

Udenrigsministeriet, som står for alt det praktiske i forbindelse med topmødet, forventer mellem 12.000 og 15.000 deltagere til København.

/ritzau/