23 hovedbestyrelsesmedlemmer: Løkke og Jensen skal væk

Alle kommuneforeningsformænd, regionsformanden og tre hovedbestyrelsesmedlemmer fra Midtjylland står nu frem i avisen Danmark med et direkte krav til Løkke og Jensen om gå.

(ARKIV) Jakob Ellemann-Jensen, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen under et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods ved Ruds Vedby, fredag den 9. august 2019. Uroen og oprøret koger stadig i Venstres bagland. Men de kritiske stemmer savner en kandidat, der vil og kan stille op mod Lars Løkke Rasmussen til landsmødet. Det skriver Ritzau, mandag den 26. august 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

For første gang i den hastigt eskalerende konflikt om formandskabet i Venstre, træder hele det samlede bagland i det midt-, øst- og vestjyske kerneland nu frem i samlet og åben flok og kræver formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensens afgang i avisen Danmark.

I udtalelse, som avisen Danmark har fået læst op, skriver de 19 kommuneforeningsformænd, regionsformanden og tre landsmødevalgte hovedbestyrelsesmedlemmer i Region Midtjylland - ialt 23 hovedbestyrelsesmedlemmer:

»På vegne af alle Venstres hovedbestyrelsesmedlemmer i Region Midtjylland sendes hermed følgende: Af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet opfordrer vi formandskabet til at de trækker sig kollektivt.«

Blandt de 19 er blandt andre Kristian Jensens kommuneforeningsformand i Herning.

Udtalelsen kommer efter de 23 hovedbestyrelsesmedlemmer var samlet på Paarup Kro mellem Ikast og Silkeborg mandag fra klokken 16:30 til 18:15 med regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard som mødeleder.

Han var også en magtfuld del af Venstres organisatoriske bagland under formandsopgøret i 2014, hvor han dog ikke var med til at tage så drastisk et skridt, som han nu står i spidsen for.

Står Venstre i en værre situation nu, end det gjorde i 2014, hvor Løkke akkurat reddede sit politiske liv?

»Det vil jeg lade være usagt, men kort og kontant sagt er dette ikke godt for partiet. Nu skal vi få sat en streg i sandet med et formandsvalg til landsmødet, se fremad og så bakke op,« siger Jens Nicolai Vejlgaard til avisen Danmark.

»Vi er nået frem til, at det er tid nu. Den røde regering boltrer sig som en fisk i vandet - vi skal i gang med at være reel opposition, og den eneste måde vi kan nå derhen er ved at få ryddet op, få stabilitet og se fremad.«

Hvorfor er det vigtigt at fortælle det åbent nu, at hele Venstre i Midtjylland vil have skiftet formand og næstformand ud?

»På vores møde mandag stod det klart, at vi alle var fuldstændigt enige, og set i det lys besluttede vi at gå ud med det efter at have meddelt det til Venstres formandskab,« siger Jens Nicolai Vejlgaard til avisen Danmark.

Umiddelbart efter det enstemmige møde sluttede mandag aften, ringede Jens Nicolai Vejlgaard til både Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen og meddelte, at de bør træde tilbage og orienterede om, at det midtjyske baglands opfordring ville blive offentlig et døgn efter.

Lå der i jeres snak, at I gav dem en mulighed for at trække sig hurtigt, så det ikke ville blive nødvendigt for jer at øge presset ved at gå ud i offentligheden?

»Det er sådan noget, der er fuldstændig op til dem. Vi informerede dem et døgn i forvejen,« siger Jens Nicolai Vejlgaard.

Hvad gør I, hvis de ikke følger jeres opfordring?

»Der kommer et forretningsudvalgsmøde og et hovedbestyrelsesmøde i weekenden, så mon ikke sagen så vil blive diskuteret der? Jeg kan ikke tro andet.«