17-årig dreng stukket ned ved højlys dag på gymnasium

En 17-årig ung mand er blevet stukket ned mandag eftermiddag på Aarhus Handelsgymnasium i Risskov. Han er blevet kørt på hospitalet.

 

Det bekræfter Østjyllands Politi.

Klokken 13.14 fik politiet en anmeldelse om et knivstikkeri på Aarhus Handelsgymnasium.

»En 17-årig dreng er blevet stukket i ryggen med en kniv,« oplyser Østjyllands Politis presseafdeling.

B.T. har talt med flere elever på stedet, og ifølge dem er det uhyggelige knivoverfald sket udendørs på et græsareal ved nogle bænke. Arealet bruges som handelsskolens rygeområde.

Det unge offer får i øjeblikket behandling på Aarhus Universitetshospital. Østjyllands Politi oplyser, at den 17-årige elevs tilstand ikke er kritisk.

Trods det at det blodige knivoverfald skete først på eftermiddagen, har politiet allerede anholdt fire personer i forbindelse med sagen.

De fire vil blive afhørt senere, oplyser Østjyllands Politi, som efterforsker sagen og fortæller, det er for tidligt at gisne om motivet bag forbrydelsen.

Ifølge B.T.s oplysninger har skolens ledelse samlet eleverne, og rektor Michael Jensen har givet en briefing på, hvad der på nuværende tidspunkt er af oplysninger om sagen.

Ligesom de elever, der i givet fald er blevet påvirket af det, der er sket, er blevet tilbudt krisehjælp af en psykolog.

Rektor har på beroligende vis fortalt de forsamlede elever, at de ikke behøver at gå rundt og være utrygge, da der ifølge politiet er tale om et internt opgør, der ikke involverer handelsskolen som sådan. Det fortæller to elever, som selv var til stede, til B.T.

Efter den fælles briefing er alle de studerende blevet bedt om at gå tilbage til klasserne, hvor de har mulighed for at vende den uhyggelige episode med hinanden og få talt ud om det, der er sket.

Og som flere har set med egne øjne.

Resten af dagen vil på Aarhus Handelsgymnasium blive brugt på at give elever og personale den nødvendige hjælp og tid til at få talt tingene igennem. Derefter vil undervisningen være slut for i dag.

Mandag eftermiddag oplyste Østjyllands Politi i første omgang, at offeret for det brutale knivoverfald er en 15-årig dreng.

Den oplysning har politiet selv været ude at rette. Den forurettede er 17 år.