16-årig pige sigtet for Malene-vold

Politiet har sigtet en 16-årig pige for overfaldet på Malene og hendes to veninder på Hovedbanegården i København. En stribe af sigtelser er på vej mod den gruppe, der overfaldt de tre gymnasiepiger.

Politiet, der i to omgange afviste at optage anmeldelse af overfaldet på Malene og hendes to veninder, har nu sigtet en 16-årig pige. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 16-årig pige har i eftermiddag erkendt, at hun havde sparket, slået og spyttet på den 19-årige Malene under det voldsomme overfald på Malene og hendes to veninder for tre uger siden på Københavns Hovedbanegård.

På mandag venter chefen for efterforskerne på Station City, Henrik Svindt, at yderligere to teenagere vil blive sigtet for vold efter straffelovens paragraf 244. Det drejer sig om en dreng og en pige, som mandag vil blive afhørt, hvorefter en straffesag vil blive kørt i stilling.

- Jeg kan ikke udelukke, at flere vil blive sigtede i sagen, siger Henrik Svindt.

Han oplyser, at politiet har indkredset 10 personer i forbindelse med efterforskningen af det grove overfald. Gruppen består af både drenge piger af såvel dansk som udenlandsk oprindelse. Den sigtede 16-årige pige er af anden etnisk herkomst end dansk.

Hun har oplyst til politiet, at hun var stærkt påvirket af alkohol, da hun sparkede, slog og spyttede.

- Under afhøringen fik vi det indtryk, at hun faktisk var ked af, hvad der var foregået, siger Henrik Svindt, som oplyser, at pigen ikke er kendt af politiet for tidligere lovovertrædelser.

Gennembrudet i efterforskningen kommer, efter at politiet hidtil i sagen har haft en uheldig hånd. Betjente pågreb voldsmændene på fersk gerning, men lod dem gå, viser videobånd. Det til trods for, at de tre ofre for volden ifølge eget udsagn udtrykkeligt ønskede at voldsmændene skulle anmeldes for vold.

På Station City blev pigerne nogle dage senere afvist, da de igen ønskede at anmelde sagen. Her fik pigerne at vide, at de blot skulle tage sagen som en oplevelse.

Efter at de tre piger gik til Berlingske Tidende har Station City optaget anmeldelse, foretaget efterforskning, og oprettet sigtelse. Samtidig efterforskes de involverede betjentes afvisning af pigerne som en disciplinærsag.