Ny milliardrekord for indbetaling til pension

Danskerne ønsker fortsat rødvin på bordet, når de bliver pensionister, og noget tyder på, at mange er godt polstrede til alderdommen. I hvert fald er der udsigt til, at pensionsindbetalingerne igen i år sætter rekord og lander på omkring 115 mia. kr.

Skønnet kommer fra brancheorganisationen Forsikring & Pension, og tallet dækker alle fradragsberettigede pensionsindbetalinger til forsikringsselskaber, pensionskasser og pengeinstitutter.

Holder forventningerne stik, svarer det til en stigning i pensionsindbetalingerne på 11-12 procent i forhold til 2006, hvor danskerne indbetalte 102 mia. kr. til pension.

Forsikring & Pension forklarer bl.a. den forventede stigning med den høje beskæftigelse. Det betyder nemlig, at flere omfattes af en pensionsordning på deres arbejde. Derudover bliver danskernes firma- og arbejdsmarkedspensioner stadig mere udbyggede år for år.

Stadig flere grupper på arbejdsmarkedet kommer med på pensionsvognen med indbetalinger på 12-20 procent af lønnen. Alene sidste år indbetalte danskerne 78 mia. kr. til deres arbejdsmarkedspensioner.

Derudover vælger mange at sætte lidt ekstra til side sidst på året, hvor de har overblik over deres samlede indkomst. Erfaringerne fra tidligere år viser således, at pensionsindbetalingerne typisk er større i andet halvår end i første halvår.

»Det gælder bl.a. selvstændige erhvervsdrivende, der, først når året er tæt ved at være gået, ved, hvor stort overskud virksomheden har givet,« siger underdirektør i Forsikring & Pension, Anne Seiersen.

Forsikring & Pension offentliggjorde sidste beregninger, der viste, at danskernes samlede pensionsopsparing har rundet svimlende 2.250 mia. kroner.