Noma er verdens 10. bedste restaurant

Den københavnske restaurant Noma, der forleden modtog to Michelin-stjerner, blev i aftes kåret som verdens 10. bedste restaurant ved en prisuddeling i London.

Verdens bedste restaurant er stadig El Bulli i Catalonien. Her er det køkkenchef Ferran Adria med prisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At en dansk restaurant skulle komme i på verdens Top 10 for restauranter var der ikke mange, som ville have troet på for bare få år siden.

Men Noma på Christianshavn blev i aftes kåret som nummer 10 i verden ved prisuddelingen Worlds 50 Best Restaurants, foran en lang række af verdens mest kendte tre-stjernede restauranter fra blandt andet Frankrig.

»Det er fandme vildt,« siger Réne Redzepi, Nomas køkkenchef til Berlingske.dk.

»Så betyder timerne noget alligevel, nu gør det ikke så meget, at man skal have ondt i maven halvdelen af ugen,« tilføjede souschefen Jesper Kirketerp over en nyåbnet flaske champagne, efter at Top50-listen i går eftermiddags slap ud før tid.

Nr. 1 er stadig El Bulli i Catalonien og nr. 2 er The Fat Duck i udenfor London. De to restauranter har i flere år kæmpet om titlen som verdens bedste restaurant.

Worlds 50 Best Restaurants blev kåret af det engelske blad Restaurant Magazine, som har base I London. Flere hundrede madkritikere og gastronomer over hele verden var med til at indstille restauranterne.

Danmark hører ind under den skandinaviske region, hvis juryformand er svenske Jan Nilsson fra magasinet Gourmet.

Listen, som er en af de mest professionelle og en de få, som dækker hele verden, har de seneste år nydt en stadig større indflydelse og er i dag det tætteste man kommer op officiel verdensrangliste for restauranter.