Se listen: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2019

Byens Bedste 2019 er kåret lørdag aften.

»Vi er her i dag for at fejre alle jer, der gør København til noget helt særligt. København er i virkeligheden ikke en stor by, men takket være jer er det en ekstraordinær by,« sagde Anne Sophia Hermansen, kulturredaktør på Berlingske, da »Byens Bedste 2019« lørdag blev kåret i gården ved Kunsthal Charlottenborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Springende propper, takketaler og glade vindere fyldte lørdag aften Kunsthal Charlottenborgs gård. Her blev alle vinderne i Byens Bedste 2019 kåret ved en stor fest. Anders Stegger var vært, og musikken blev leveret af Rolf Thofte Trio og Off Bloom. 20 glade og overraskede vindere blev hyldet på scenen og fik overrakt det lilla Byens Bedste-trofæ.

Det er 19. gang, at AOK kårer Byens Bedste. I alt har der været 100 nominerede i 20 kategorier.

Her kan du se listen over alle vinderne af Byens Bedste 2019.

 

Noma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager.

Byggeri

Nominerede:
Tingbjerg BibliotekKulturhus
Herman K
Nordbro
Alfred Nobels bro
Vinder: BIG – Noma 2.0
Arkitekt Bjarke Ingels (BIG) har ladet sig inspirere af dels Nomas nye nabo, Christiania, dels nordiske sæterhytter, da den nye restaurant skulle opføres i forlængelse af det gamle søminedepot på Refshalevej.

Jan Restorff – Søllerød Kro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anne Bæk.

Service

Nominerede:
Thiemers Magasin
Barberen i Vognmagergade
Frisør Ofia
Nué
Vinder: Søllerød Kro
Som krovært består kunsten i, at alle gæster føler sig genkendt. På Søllerød kro læser Jan Restorff gæsternes inderste tanker og sørger for, at selv uudtalte behov bliver opfyldt.

La Banchina. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen.

Åndehul

Nominerede:
Sommerfuglehuset i Botanisk Have
Badevigen for enden af Bryggen
Bakkehusets orangeri
Petanquebanerne i Kongens Have
Vinder: La Banchina
Den lille havneknejpe La Banchina ligger en god cykeltur fra Indre By, men når kilometerne er tilbagelagt, befinder man sig i en fantastisk oase på Refshaleøen. Her er industriel romantik og en fin badebro, som er et oplagt sted at nyde aftensolen.

Bike & Bloom. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Initiativ

Nominerede:
CopenHill
Broens Gadekøkken
Reffen
CPH Ø / Copenhagen Island
Vinder: Bike & Bloom
Bike & Bloom er ingen almindelig blomsterhandler – det er Københavns første socialøkonomiske blomsterbutik, der hjælper flygtninge- og indvandrerkvinder ind på det danske arbejdsmarked som deltidsflorister. Blomsterne sælges blandt andet fra forskellige cykler rundt om i byen.

Hooked. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Streetfood

Nominerede:
Mak Cik by Ibu
Will at the Bridge
Hija de Sánchez
Mao Bao
Vinder: Hooked
Endelig åbnede der et sted med den afslappede amerikanske tilgang til fisk og skaldyr. Her kan man få mange variationer af fisk, og den sprøde, men samtidig bløde lakseburger er virkelig et hit. Og så kan man få en klassisk amerikansk Lobster Roll med brunet smør – jo tak!

Morten Lindberg/Master Fatman. Fold sammen
Læs mere
Foto: Katrine Emilie Andersen.

Københavnerprisen

Nominerede:
Jørgen og Mads Nørgaard
Lene Tranberg  
Michael Thouber   
Mikkel Borg Bjergsø
Vinder: Morten Lindberg/Master Fatman
AOK nominerede Morten Lindberg til årets »københavnerpris« for hans virke, mens han stadig var iblandt os. Et virke, der stadig står lyslevende for de mange af os, der, selv om vi kun kendte Master Fatman på afstand, dansede gennem de glade 90ere foran hans DJ-pult, når vi festede på Ideal Bar. Vi grinte af ham i Transit, chillede til hans toner på Stella Polaris og kluklo, når vi læste hans vanvittige bidrag til Magasin Schäfer.

Elisa Kragerup – Betty Nansen Teatret. Fold sammen
Læs mere
Foto: Celina Dahl.

Kulturoplevelse

Nominerede:
Amadeus på Det Kgl. Teater
Månen på Louisiana
CPH:DOX         
Odilon Redon på Glyptoteket
Vinder: Betty Nansen Teatret
Betty Nansen Teatret er en af det københavnske teaterlivs absolutte kronjuveler. Her blander man den tidsnære scenekunst med spændende nyfortolkninger af teatrets eviggyldige klassikere.

Paustian. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR .

Mode og design

Nominerede:
Jerôme Vintage     
Holly Golightly                                        
Collage The Shop
Sabine Poupinel
Vinder: Paustian
Indrettet med fantasi i alle afkroge af en ældre, imposant bankbygning i Niels Hemmingsens Gade er Københavns designdistrikt blevet opgraderet med Paustians nye møbelhus. Trods tyngden i bankens arkitekturudtryk er der en lethed over præsentationen af de talrige forskellige designobjekter, der præsenteres indbydende.

Weekendbrunch på Nimb. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Morgenmad

Nominerede:
Café Atelier September  
Lille Bakery    
Mirabelle    
Café Auto
Vinder: Weekendbrunch på Nimb
Med en brunchpris på 395 kr. taler vi ikke om byens billigste morgenmad. Til gengæld er det måske den mest luksuriøse – her er simpelt hen alt, hvad hjertet kan begære og frygte. Skulle du dog besidde selvdisciplin, kan du faktisk også spise sundt, rigeligt og godt.

Restaurant Palægade. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Frokost

Nominerede:
Restaurant Tårnet
Restaurant Kronborg
Selma
Restaurant Koefoed
Vinder: Palægade
Da Restaurant Palægade åbnede, blev det i forvejen høje smørrebrødsniveau i København lige løftet endnu en tak – og standarden er ikke gået ned siden åbningen. Palægade skuffer aldrig.

Noma. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jason Loucas.

Gourmet

Nominerede:
Geranium
AOC
Kadeau
Mielcke & Hurtigkarl
Vinder: Noma
Noma har genopfundet sig selv. Menuerne er nu knivskarpt delt op i de tre sæsoner: hav, grønt og vildt. I det forgangne år har man således kunnet spise både ande- og rensdyrhjerne.

Rouge Oysters. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Øl- og Vinbar

Nominerede:
Broaden & Build
Pasteur
Den Vandrette
The Corner
Vinder: Rouge Oysters
Med et glimrende udvalg af glas- og flaskevine (hvis man kan lide naturvin) samt østers, original kunst og nogle af byens mest fornuftige priser er det ganske enkelt svært at finde noget at være utilfreds med.

Bar Deco. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Cocktailbar

Nominerede:
TATA
Curfew
Balderdash
Herman K
Vinder: Deco
Her har man fundet en sublim balance mellem komfort, coolness, godt håndværk og intimitet. Servicen er opmærksom og effektiv, de flydende varer er snorlige og velmixede, og snacks hentes hos den skarpe restaurant Frank, der ligger lige ved siden af. Deco ligner allerede en klassisk cocktailbar i sin vorden.

Beauty Avenue. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Luksus

Nominerede:
Løgismose – gourmetsupermarked
Sofiebadet
Leckerbaer
Letz Shop
Vinder: Beauty Avenue
Ordet skønhedsklinik er nærmest misvisende, når Beauty Avenue skal beskrives. For her er der tale om et mekka udi detaljerytteri og professionelt nørderi omkring alt fra manicure og pedicure til det perfekt afrettede bryn.

Mahalle. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Grønne måltid

Nominerede:
Veve
Gemyse
The Organic Boho
Souls
Vinder: Mahalle
Det libanesiske køkken har bredt sig til tre restauranter i henholdsvis Birkegade, Nansensgade og Nørrebrogade, og helt fra morgenstunden kan man nyde f.eks. libanesisk halloumi, arabisk citrussalat og en kop arabisk te. Retterne er overvejende vegetariske.

Prolog. Fold sammen
Læs mere
Foto: Polina Vinogradova .

Kaffe

Nominerede:
Sweet treat
Risteriet Coffee
Andersen & Maillard
Kaffeplantagen
Vinder: Prolog
Det kræver ikke så meget, hvis kvaliteten og smagsniveauet er i top. Det er Prolog et godt eksempel på. Den enkelt indrettede kaffebar byder på virkeligt god kaffe, og folkene bag, Sebastian Quistorff og Jonas Gehl, deler hellere end gerne deres viden.

Juno The Bakery. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Kramer Schou.

Bageri

Nominerede:
Hart Bageri
Mirabelle
Batting Bakery
The Bread Station
Vinder: Juno the Bakery
Svenske Emil Glaser har nu i flere sæsoner trukket fulde huse med sit hysterisk velsmagende friskbagte brød. Orker du de 20 minutter i kø langs Århusgade, og er du ikke sart, hvad angår høje brødpriser, så snyd heller ikke dig selv for pistaciecroissanten og den allerede legendariske og særdeles eftertragtede kardemommesnurre.

Pescatarian. Fold sammen
Læs mere
Foto: Maria Albrechtsen Mortensen.

Nye restaurant

Nominerede:
Alouette
Tigermom
Salon
Roxie
Vinder: The Pescatarian
Det er moderne at være fisketar, men faktisk er denne ambitiøse restaurants vegetarmenu endnu bedre end fiskemenuen. Ejerskabet på The Pescatarian er det samme som på Marv og Ben i Snaregade, mens Jesper Steffen styrer gryderne.

Gasoline Grill. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Burger

Nominerede:
Jagger
Guldgrillen
Østerbros Originale Burgerrestaurant
Hungry Dane
Vinder: Gasoline Grill
Byens mest hypede – og saftige – burger trækker trods det faktum, at den i dag kan fås i fem filialer, stadig lange køer. Her er intet overflødigt dimseri eller pyntesyge. Man kan se de simple ingredienser, og der er blot fire burgere på menukortet.

Baan Thai Isarn. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR.

Takeaway

Nominerede:
Oli Oli
MaMeMi
Jagger
District Tonkin
Vinder: Baan Thai Isarn
Da den familiedrevne Thai Esan åbnede i 1994, var det første gang, man kunne få autentisk thaimad i København. Stedet har siden skiftet navn til Baan Thai Isarn, men er forblevet i familien, og maden er stadig efter 25 år eksotisk, spicy, frisk, velsmagende og rigelig.