Netbanken bliver mere kompliceret

Netbanken bliver mere sikker men også mere besværlig at bruge. På onsdag offentliggør IT- og Telestyrelsen den nye digitale signatur, der skal afløse både netbanknøglefilen og det offentlige Danmarks digitale nøgle.

Vi skal snart til at bruge engangskoder, når vi skal i netbanken, tjekke selvangivelsen hos Skat eller ind på Sundhed.dk. Det bliver mere besværligt, indtil vi har vænnet os til det - men det bliver også mere sikkert. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver efter alt at dømme en mere kompleks affære, når du fremover skal ind i din netbank – eller i hvert fald mere besværlig end i dag. Men også mere sikkert og med mindre risiko for at blive hacket. Sådan lyder meldingen fra både Finansrådet og PBS, mens IT- og Telestyrelsen i disse dage er ved at lægge sidste hånd på den aftale, der skal føre til, at danskerne kan smide deres nuværende digitale nøglefiler ud til højre og i fremtiden nøjes med en enkelt, når de skal i netbanken, tjekke selvangivelsen hos Skat eller logge ind på sundhedsportalen, Sundhed.dk – og meget andet.

En af de ting, der står til at ændre sig er, at der fremover skal benyttes en slags engangskode, når man vil bruge sin netbank - og ikke som i dag, hvor nøglen ligger permanent på ens PC. Ingen af parterne er dog klar til at fortælle om detaljer, før aftalen er endelig underskrevet.