Vulle-vulle vap-vap – og tillykke!

Flemming Quist Møller – forfatteren og filminstruktøren bag Jungledyret, Cykelmyggen og andre elskede børnefortællinger - fylder 75 år.

Forfatter og musiker Flemming Quist Møller bliver 75 år. Foto: David Leth Williams) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Generationer af børn – og deres forældre og bedsteforældre – kender Flemming Quist Møller. De kender i hvert fald hans bøger og hans film.

Flemming Quist Møller fylder 75 fredag 19. maj – men han har også været flittig.

Det er således ham, som har skabt børnebogsklassikere som »Cykelmyggen Egon«, der udkom for 50 år siden.

På det tidspunkt var Flemming Quist Møller tegner ved Dagbladet Information og havde som sin eneste formelle uddannelse været elev af filminstruktøren Bent Barfod, der var pioner inden for animerede film i Danmark.

Bent Barfod fik stor betydning for nye talenter som Flemming Quist Møller og Jannick Hastrup, som Quist Møller har arbejdet sammen med om »Bennys Badekar«, der er fra 1971.

»Cykelmyggen Egon« fik gennem årene selskab af andre væsner som for eksempel Dansemyggen, Snuden og så Jungledyret Hugo, der er helt usædvanlig nuttet og så »supersjælden«, som skuespilleren Isabella læsper i filmen, at han bliver kidnappet for at få en rolle i hendes kommende film.

En rigtig kultur-natur-fortælling, hvor Hugo synger vulle-vulle vap-vap, når han slynger sig i junglens lianer, venner hjælper hinanden, og idyllen genoprettes inden slutteksterne.

Mange talenter

Flemming Quist Møller er et af de mennesker, der er begavet med et bredt spektrum af talenter. Han er således også musikalsk, og den gave har han både brugt gennem årene i forestillinger for børn og i forskellige orkestre som instrumentalgruppen Bazaar, der blev dannet i midten af 1970erne af blandt andre Peter Bastian, Anders Koppel og Flemming Quist Møller.

Flemming Quist Møller har desuden spillet i en lang række andre sammenhænge og herunder sammen med Poul Dissing.

Fødselaren har livet igennem arbejdet med scenografiske opgaver, skrevet filmmanuskripter til blandt andet filmen »Strømer« og TV-serien »Én gang strømer« og også haft mindre roller i danske film som for eksempel »Den Forsvundne Fuldmægtig«.

En stor humorist

Flemming Quist Møllers 75-års fødselsdag falder nogenlunde sammen med en udstilling i Storm P. Museet på Frederiksberg. Også det forekommer logisk.

Som Storm P. er Flemming Quist Møller en stor humorist – og så er han for den sags skyld også blevet tildelt Storm P. Prisen. Det skete i 2016.

I Storm P. Museet vises et udvalg af tegninger, malerier, illustrationer, skitser osv. osv. fra årene – og det gør det frem til 22. oktober.