Verdens bedste Mikkel

Mikkel Hansen, der er kåret som verdens bedste håndboldspiller, har netop forlænget sin kontrakt med Paris Saint-Germain. Han elsker byen og den hårde konkurrence.

Mikkel Hansen under pressemødet på spillernes hotel i Paris søndag d. 15 januar 2017. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Hvem er det, der har pandebånd, skæg og langt hår og er en ren målmaskine?

Vi taler om håndbold, så der er nok ikke mange, som ikke vil gætte på Mikkel Hansen. Selv om man ikke er passioneret håndboldfan, så ved de fleste, at den 100 kg tunge og 196 cm høje landsholdspiller var med til at vinde OL-guld i 2016, EM i 2012 plus et hav af landskampe.

Mikkel Hansen er en ener i dansk håndbold. Lynhurtig, bom- og viljestærk og med en usædvanlig forståelse af spillet. For modstanderne er hans hurtige, råstærke og overraskende angreb et mareridt – for os tilskuere det, som gør det hele værd at se. Pludselig hænger han i luften en halv meter over modstanderne og sender med raketfart bolden i målet. Også som personlighed er han enestående. På banen er han indædt fighter.

Efter kampene udtaler han sig til journalisterne, men i modsætning til de smidige, udadvendte og meget pressevenlige typer i sportens verden, er han tilbageholdende og reserveret.

Han spillede frem til 2005 i Virum-Sorgenfri, inden han kom til GOG Svendborg, hvor han – med pandebånd – fik sit gennembrud. Siden har han spillet i FC Barcelona, AG København og – siden 2012 – storklubben Paris Saint-Germain, hvor han netop har fornyet sin kontrakt frem til sommeren 2022.

Mikkel Hansen, der taler flydende fransk, har i flere interviews fortalt, at han er glad for at være i Paris. Dels giver hans klub ham gode træningsforhold og sportslige udfordringer, og dels holder han af den franske hovedstad, særligt Marais-kvarteret omkring Place de Vosges, både fordi byen er smuk, og fordi han dér kan gå i fred og ro uden ustandselig at skulle hilse på fans.

»Jeg kan gå rundt i Paris og være helt anonym. En ukendt dansker, og det er ikke tosset. Så jeg er glad for alt det, som Paris har at tilbyde, og derfor lå det også lige til højrebenet at forlænge kontrakten,« sagde han tidligere på måneden til Politiken.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Mikkel Hansen blev i 2011 af det internationale håndboldforbund kåret som verdens bedste håndboldspiller, og han har gennem hele sin karriere udmærket sig med en ekstrem høj målscore.

I sin debutkamp som landsholdspiller blev det til syv mål, i EM-finalen mod Frankrig i 2014 blev det til ni mål og i OL-finalen i 2016 otte mål. I 174 landskampe er det blevet til 822 mål, hvilket gør ham til den tredjemest scorende på det danske landshold nogensinde.

Man klarer sig ikke i top-sport uden en ekstrem vilje til sejr, og sådan en har Mikkel Hansen – måske har han arvet den fra sin far, Flemming Hansen, der også var på landsholdet i håndbold.

Han har til Jyllands-Posten udtalt, at »stiller man sig tilfreds, bliver man overhalet, og jeg vil helst være bedre end de andre.« I de samme interviews fortalte han også, at han spiller håndbold, fordi han elsker spillet og konkurrencen.

»Jeg er ekstrem glad for det, jeg laver, og jeg ville kede mig med håndbold, hvis jeg kun gjorde det på grund af eksempelvis penge. Fordi jeg har det sjovt, er jeg også mere villig til at ofre mig hårdt. Jeg vil hele tiden videreudvikle mig og blive bedre,« sagde han.

Mikkel Hansen fylder 30 år den 22. oktober.