Velkendte skulpturer, figurer og mønter

Billedhuggeren Hanne Varmings værker kan blandt andet ses på Kultorvet, i Kastrup Lufthavn,og på de møner, vi bærer rundt på hver dag. 13. maj fylder hun 75 år.

Foto: Henrik Bjerregrav Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et af Hanne Varmings mest kendte arbejder er skulpturgruppen »Piger fra Paris« (bronze, 1999). Et eksemplar var 2002-04 opstillet i gården til Det Danske Hus i Paris og kom derefter i depot, mens et andet blev anbragt på securitybalkonen i Terminal 3 i Københavns Lufthavn. I 2002 blev den frimærkemotiv.

Hanne Varmings motivverden har altid været koncentreret om mennesket og skikkelser set i hverdagssituationer. I de første år modellerede hun udelukkende spædbørn og gamle koner, men efterhånden som børnene voksede op, skabte hun også skulpturer, der forestillede større børn samt mennesker fra familien og omgangskredsen. »Oldeforældre på bænk« fra 1993 »sidder« på Kultorvet i København og det støbte par får ofte selskab af turister af kød og blod, der lige skal have et foto mens de sidder med de to gamle.

Hanne Varming lavede bl.a. mønten til kronprins Frederiks 18-års fødselsdag i 1986 og portrættet af dronning Margrethe 2. til de nye mønter 1988-89.

Hun har arbejdet sin vej op, fra akademiet og frem til nu, hvor mange folk kender hendes figurer. Mange udstillinger gennem årene er det blevet til hos forskellige gallerier og hun har været medlem af Galleri A gruppen, Kammeraterne og nu Corner.

Hun fik hurtigt efter akademiet fire børn, der blev til modeller og figurer for hendes kunst.

På Kastrupgårdsamlingen kommer der en stor soloudstilling 19. juni-28. september. Samme udstilling rejser videre til Ribe Kunstmuseum og Vendsyssel Kunstmuseum næste forår.