Vaskeægte, frodig revyprimadonna

Der findes næppe den revy, hun ikke har været med i, for Ulla Jessen lever et liv i underhold­ningens tjeneste.

21NAVUlla-Jessen-121818.jpg
Skuespiller Ulla Jessen er festligt selskab, der har let til latter og en god historie. Arkivfoto: Jørgen Jessen Fold sammen
Læs mere

Et par gange har jeg været så heldig at få kørelejlighed med Ulla Jessen. Hun er nemlig altid en sikker gæst til de sommerrevyer, som det værdsatte medlem af revybranchen, hun er. Revy­erne ligger som bekendt spredt ud i det meste af sommerlandet. Det er ikke altid lige let at komme derfra, men så kan man være heldig at få et lift tilbage til hovedstadens sikre forvaring, hvis det er der, man bor.

Det er sjældent kedeligt, for Ulla Jessen er festligt selskab, der har let til latter og endnu lettere til en god historie fra den karriere, der strækker sig helt tilbage til slutningen af 1960erne. Hvis man altså først er kommet ind i bilen, for den er fyldt op af hatte og parykker og kostumer og alt det, man skal bruge, når man temmelig tit er på landevejen som rejsende i spøg og skæmt.

Ulla Jessen har naturligvis forlængst fået prisen og stående ovation som Hæderskunstner ved gallaen Revyernes Revy, hvor standen fejrer sig selv. Som vi skrev her i avisen i forbindelse med en af de bundsolide revyer, Ulla Jessen har spillet i, instrueret og skrevet tekster til, nemlig den i Ganløse:

»Ulla Jessen hører til revyens særlige skatte. Der går en lige linje fra navne som Elga Olga og Sitter Horne-Rasmussen til revydivaen, der ikke dyrker de finere nuancer, men til gengæld ejer den drastiske pondus, den fyndige aplomb og den frodige fylde, der skal til for at fylde en revyscene ud.«

Folkelig og bramfri

Med andre ord: Ulla Jessen er en ægte folkelig, bramfri og solid revystjerne.

Hun er en utrættelig, hårdtarbejdende underholder, senest i sommersalaten i Gilleleje, men hun har også været rundt om Amager Scenens vinterrevyer, Tivoli-revyen med bl.a Dirch Passer, Holstebro, Randers – find selv på mere, for der er stor sandsynlighed for, at Ulla Jessen har været der.

»Jeg elsker alsidigheden i revy. Og så er det nu og her. Man skriver ud fra en aktuel dagsorden og kan ændre på en revy mange gange undervejs,« har hun sagt til dagbladet Information.

Men hun har også spillet andet end det sjove. Ikke mindst på Gladsaxe Teater, hvor præstedatteren fra Sydsjælland, der havde læst teaterhistorie, blev elev i 1967. Og hun har været værtinde både i underholdningsprogrammer på TV og i Tivoli.

Fra filmen husker man hende fra sengekantsfilmene, hvor hun dog beholdt tøjet på, samt filmene om »Pigerne i trøjen«, mens man i øjeblikket kan glæde sig over hendes indtagende spil som den labre og kvikke socialrådgiver, der er kæreste med Henning Moritzen i den 70er-nostalgiske krimiserie »En by i provinsen«.