Udlandsdanskeren

Henrik Slipsager er en af de højest placerede danskere i amerikansk erhvervsliv.

Foto: Fifth Avenue Digital Fold sammen
Læs mere

Han er en af de få danskere, som er kommet til tops i udlandet.

Henrik Slipsager, der tidligere havde en ledende post i ISS, er i dag chef for den amerikanske servicekoncern ABM Industries, der omsætter for i omegnen 30 mia. kr. og som Slipsager har ledet siden årtusindskiftet.

12. januar fylder han 60 år.

Det lå umiddelbart ikke i kortene, at Slipsager skulle få en karriere uden for Danmark. For han blev i begyndelsen af 1990erne regnet som en af dansk erhvervlivs vidunderdrenge – en mand, som en dag ville komme til at lede en af Danmarks store virksomheder. Men sådan gik det ikke.

Efter være blevet student i 1974, fik Henrik Slipsager en HD-grad i 1981 og blev statsautoriseret revisor i 1984. Herefter begyndte han sin karriere i den store danske servicevirksomhed ISS, hvor han hurtigt rykkede op i graderne. Han blev til sidst chef for de amerikanske operationer i ISS og blev nævnt som en mulig aftager til topposten efter Poul Andreassen. Men han tabte magtkampen til Valdemar Schmidt, og Slipsager tog konsekvensen og forlod selskabet.

Senere trak ISS sig under stor dramatik ud af USA på grund af store tab og uoverensstemmelser i regnskaberne. Slipsager var i skudlinjen, men frasagde sig ansvaret, og der kom aldrig en sag ud af det – eller klar dokumentation for ansvaret.

Efter ISS blev han direktør for Nordisk Film i 1995 og siden for investeringsselskabet 2M Invest. Men i 1997 forlod han Danmark og rejste til ABM Industries, en amerikansk virksomhed i samme branche som ISS. Her blev han i 2000 udnævnt til øverste chef.

Han har siden næsten fordoblet antallet af medarbejdere til i dag 110.000 og udbredt virksomheden til flere dele af USA. Udover topposten i ABM Industries sidder Henrik Slipsager i bestyrelsen for den amerikanske maskinproducent Briggs & Stratton.

Fødselaren bor i dag i byen Purchase ved New York med sin hustru, Naja, som han har tre børn med.