TV2s mand i USA

Jesper Steinmetz har de seneste syv år været en engageret USA-korrespondent for TV2-nyhederne.

07NAVJesper-Steinmetz-12134.jpg
Jesper Steinmetz blev i 2010 TV 2 Nyhedernes nye korrespondent i Washington D.C. Foto: Jonas Vandall / Scanpix) Fold sammen
Læs mere

USA-korrespondent Jesper Steinmetz, Washington, bliver 50 år 7. maj.

Jesper Steinmetz er født på Frederiksberg og opvokset i Gug ved Aalborg. Han har fortsat familiemæssige relationer til Nordjylland, bl.a. har han sommerhus ved Slettestrand ud til Jammerbugten.

Unge Steinmetz var udvekslingsstudent i USA, og sin journalistiske grunduddannelse fik han på Danmarks Journalisthøjskole (1995).

Jesper Steinmetz har desuden været ansat som politisk reporter og senere kulturjournalist på Morgenavisen Jyllands-Posten, og han har også været tilknyttet DR, hvor han var vært på programmet »Synspunkt«, der blev sendt i DR’s »Nyhedstime« på torsdage. I 2001 blev han reporter for TV2 i Folketinget og på stationens redaktion i København. I 2010 blev han TV2 Nyhedernes korrespondent i Washington D.C., og det er han stadigvæk.

»Lige så meget Jesper elsker det storladne, generøse og overskudsagtige, lige så gal bliver han, når der er smålighed, despekt og udygtige håndværkere på hans vej. Ikke kun fordi det irriterer og ødelægger det ellers altid gode humør, men også fordi Jesper har tårnhøje ambitioner både på egne og produktets vegne,« fortæller hans chef, redaktionschef Jakob Vissing, TV2 Nyhederne.

Han kan videre oplyse, at Jesper Steinmetz også holder af kunst og populærkultur, »gerne i Hollywood-versionen, man er vel en popdreng af hjertet«. Han har flere gange rapporteret fra Oscar-festlighederne og er tillige en stor ynder af musicals i både New York og London. 

Jesper Steinmetz har i sin korrespondenttid rejst USA tyndt. Som TV-reporter ved han, at mødet med amerikanerne er omdrejningspunktet for al forståelse og formidling. Det betyder dog ikke, at han ikke også - helt bogstavelig - er stødt på højt rangerede amerikanere.

Under præsidentvalgkampen sidste år oplevede Jesper Steinmetz tilmed at blive skældt hæder og ære fra under en direkte TV-transmission på TV2 News af en amerikansk general. Det var Michael Flynn, Trumps senere sikkerhedsrådgiver.

»Han og jeg stødte sammen i spinrummet efter den første TV-debat mellem Hillary Clinton og Donald Trump,« har Steinmetz fortalt.

Generalens analyse var, at Trump havde fejet Hillary Clinton af banen, bl.a. fordi han havde fået udstillet hendes hemmelighedskræmmeri om den private email-server, som hun havde benyttet, da hun var udenrigsminister. Steinmetz svarede, at Hillary Clintons forgængere, Colin Powell og Condoleeza Rice, også i embedet havde benyttet en privat email-adresse. Herefter indledte generalen en verbal krig, hvor han bl.a. råbte, at Steinmetz var en løgner.

Det hele blev sendt live på TV2 News og var det, der hedder »a good TV moment«. Mike Flynn måtte efter kort tid som sikkerhedsrådgiver træde tilbage, fordi han havde løjet om sine forbindelser til Rusland.

Jesper Steinmetz er forfatter til bogen »Come on, America«.