Tidligere DR og TV2-journalist er død efter kort tids sygdom

Udenrigs- og teknologijournalist Dan Larsen er død 65 år gammel. Fold sammen
Læs mere

Den prisvindende udenrigs- og teknologijournalist Dan Larsen er død efter kortere tids sygdom, skriver Frontpage PR i en pressemeddelelse. Dan Larsen blev 65 år gammel.

Dan Larsen er kendt som udenrigsreporter og ulandsspecialist ved TV 2 Nyhederne og DR TV Avisen og som forfatter til romanen ´Holger´. Gennem sin årelange karriere er Dan Larsen blevet anerkendt for sin handlekraft og innovative tænkning.

Dan Larsen blev uddannet journalist fra journalistuddannelsen i Århus i 1976 og tog efterfølgende en kandidatgrad i journalistik i 1977 og en Master of International Affairs i 1980 på Columbia University i New York.

I en årrække arbejdede han som journalist og korrespondent fra USA for blandt andet Børsen og Jyllands-Posten. Han var desuden presseattaché ved ambassaden i Washington DC, inden han vendte tilbage til Danmark som udenrigsreporter.

I sit journalistiske virke interesserede Dan Larsen sig især for mediers udvikling. I det hele taget var han en frontløber på sit felt, idet han var blandt de første til at se de muligheder, som teknologien gav nyhedsformidlingen. Længe før de større medier udviklede han digitale medier, der kombinerede radio, tv og skrift.

Derudover arbejdede han meget for at få ulandsnyheder på mediernes dagsorden, hvilket blandt andet lykkedes via medieplatformen verdensnyt.dk. Alle artikler på sitet blev udgivet på en Creative Common-licens, så de kunne blive genudgivet gratis af andre medier. Verdensnyt.dk modtog blandt andet CISUs Initiativ Pris i 2013.

Privat interesserede Dan Larsen sig også for teknologi. I adskillige år viede han sit liv til at udvikle og undervise i brug af Yak-Yak, et unikt computerprogram for læse- og skrivehandicappede.

Hans store viden om ny teknologi kom desuden til udtryk i hans anmelderroste spændingromaner ´Holger´ og ´Viljen til Magten´, der udkom i henholdsvis 2007 og 2009. Med sine bogudgivelser var Dan Larsen også foregangsmand, idet bøgerne både blev udgivet på print, som e-bøger og som lydbøger via en Creative Common-licens, længe før de større forlag fik samme idé.

Derudover var Dan Larsen stifter af bogradio.dk, der udgav uafhængige journalistiske radioprogrammer om bøger.

Dan Larsen var trods sygdom det sidste år af sit liv aktiv til det sidste, blandt andet i Nairobi Klubben, som er et forum for at fremme udviklingsspørgsmål i medierne.

Dan Larsen efterlader sig sin livsledsager Soldanela Rivera samt datteren, den internationalt anerkendte mediespecialist Solana Larsen, et barnebarn og en stor gruppe venner og samarbejdspartnere, der alle vil savne hans humør, hans viden og hans evne til at tænke nye idéer.