Tandlægernes direktør har politisk tæft

Joakim Lilholt står i spidsen for landets tandlæger – og bor sammen med præst og debattør Kathrine Lilleør. 29. april bliver han 50 år.

Joakim Lilholt, blev direktør i Tandlægeforeningen i 2008.
Læs mere
Fold sammen

Fødselaren 29. april, Joakim Lilholt, er administrerende direktør i den ældste tandlægeorganisation i Norden – Tandlægeforeningen – og dens ca. 6.700 medlemmer.

Joakim Lilholt blev administrerende direktør i Tandlægeforeningen i 2008. De fire foregående år var han direktør for Tandlægernes Tryghedsordninger. Tidligere har han haft ledende stillinger i bl.a. Nordea.

Han blev cand.jur. fra Københavns Universitet 1995 og har advokatbestalling. Han har arbejdet frem mod at gøre Tandlægeforeningen til en moderne interesseorganisation med hovedvægt på medlemsservice og politisk indflydelse.

Gennem mange års erfaring og en nytænkende tilgang til samarbejde med politikere, har Lilholt opnået politisk tæft og evne til politisk samarbejde. Han har i flere forbindelser stået i spidsen for bilaterale forhandlinger med både modparter, samarbejdspartnere, fagforeninger, myndigheder og politikere på alle politiske niveauer.

Han har desuden undervist i civilret og skat på Forsikringsakademiet og i finansiel rådgivning på CBS.

 

Joakim Lilholt bor sammen med sognepræst, forfatter og foredragsholder Kathrine Lilleør, som Berlingskes læsere vil kende som blogger og fast bidragyder til debatsiderne.

De er debatvenner fra Øregård og fra universitetet, og hun viede ham i sin tid. Hans skilsmisse efter 17 år kom bag på hende, men siden genså de hinanden som venner – og blev forelskede og fik matchende tatoveringer på underarmen – fisken, det oldkristne tegn for Jesus.

Lilleør har desuden tilegnet bogen »Kærlighed er...« til ham.

Joakim Lilholt har to sønner på 14 og 16 år. I sin fritid løber og træner han, når han får tid til det mellem sine militærhistoriske og forfatningsretlige studier. Derudover sætter han stor pris på opera, korværker samt klassisk new wave.

I anledning af fødselsdagen er der reception i Tandlægeforeningen, Amaliegade 17, København K, 30. april kl. 14.-17, Og mon ikke medlemmerne finder tandsmilet frem til lejligheden?

 

 

Fødselsdage omtales dagen før - eller på selve fødselsdagen.