Springfyr med charme

Skuespilleren David Owe har fået succes syd for grænsen.

David Owe kommer fra en skuespillerfamilie, så det er ikke så sært, at han valgte lige netop det fag. Foto: Miklos Szabo Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han har det naturligvis ikke fra fremmede, skuespilleren David Owe. For nylig døde hans far, Baard Owe, og moderen er Marie-Louise Coninck. Med den baggrund er det ikke så ejendommeligt, at David Owe blev skuespiller, ligesom hans to ældre tvillingesøstre, Anja og Rebekka, er blevet det. Allerede i en alder af ti år var han med på scenen på Gladsaxe Teater. Og snart begyndte han også at gå til stunt, noget, han har gjort til lidt af en levevej som underviser - så sent som i efteråret, hvor Folketeatrets slapstickfarce »Komedien hvor alt går galt« krævede fysisk udfoldelse ud over det sædvanlige.

Det var noget af et dobbeltspring med fuldt skrue, David Owe foretog, da han landede med begge ben i dansk teater. Efter uddannelsen fra Statens Teaterskole i 2003 fik han hurtigt rollen som den teknisk kyndige Michael i krimiserien »Ørnen«, der gjorde ham til alles helt - også pigernes.

Og selv om han ikke nævner det i sit officielle CV, så vandt han jo også efterfølgende »Vild med dans« og en status som sexsymbol »Danmarks Brad Pitt«. Var det derfor, hans efterfølgende debut-CD skulle have så mange læsterlige klø og perfide anmelderord med på vejen. Det er nærliggende at tro, at Janteloven satte ind.

På TV har man bl.a. siden set ham i »2900 Happiness« og »Maj & Charlie«, ligesom han for nylig har prøvet kræfter med værtsrollen i et dating-program på Kanal 4. Men der er også hele den karriere, som mange danskere nok ikke aner, David Owe har.

På et tidspunkt, hvor han ellers har været utilfreds med sine muligheder herhjemme, har han med sine skandinaviske goodlooks haft hul igennem syd for grænsen. Det store, tyske TV-marked efterspørger danske skuespillere, og Owe er dukket op i serier med titler som »Unter anderen Umständen«, »Rote Rosen«, »Gute Zeite, Schlechte Zeite« og den populære krimiserie »Grosstadtrevier«.

Hans optræden på de danske teaterscener er lidt mere sporadisk, men han har bl.a. kunnet bruge sin imponerende fysikalitet og fægteevner i Det Kongelige Teaters friluftsforestillinger i Ulvedalene, ligesom han både har spillet Ibsen i Aarhus og Sondheim-musical på turné. Her har han demonstreret sin glimrende sangstemme, som han får brug for, når Tivoli musicalversionen af Kim Larsen-filmen »Midt om natten« kommer op i Tivolis Koncertsal og de store musikhuse rundt om i landet til foråret. Men han har tillige skabt sit eget teater sammen med hustruen og kollegaen Marie Askehave. Siden 2007 har det hårdtarbejdende NEPO Teatret afsat kvalitetsforestillinger til de danske teaterforeninger, og Owe har selv været med på scenen fra tid til anden. Ikke mindst i den fine forestilling »Lovesong«, hvor han og hustruen spillede en yngre version af det ældre par, som Owes forældre, Baard Owe og Marie-Louise Coninck, gav liv til.

Men det har nu ikke været krop det hele: Ved siden af skuespillergerningen har David Owe en overgang studeret film- og medievidenskab på Københavns Universitet, og han har netop færdiggjort en kandidatgrad i psykologi.