Sofie Lassen-Kahlke: Vild med Hans

Blandt deltagerne i efterårets »Vild med dans« er Sofie Lassen-Kahlke, der debuterede på film allerede som 15-årig og har været kendis i over 20 år.

Skuespiller Sofie Lassen Kahlke. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af den kommende efterårssæsons TV-stjerner på TV2 bliver skuespiller Sofie Lassen-Kahlke, der frygtløst kaster sig ud på gulvet i »Vild med dans«.

Sofie Lassen-Kahlke, født 1979, er formentlig bedst kendt for sin rolle som Anja i de fem ungdomskomediefilm om Anja og Viktor, hvor hun spillede sammen med Robert Hansen.

Sofie Lassen-Kahlke er uddannet på skuespillerkurser i Los Angeles og sideløbende med skuespillerkarrieren har hun læst jura på Københavns Universitet.

Sin filmdebut fik hun allerede som 15-årig med en birolle i »Vildbassen« (1994), produceret af Regner Grasten Film, som også har produceret de øvrige film som Sofie Lassen-Kahlke har medvirket i. På TV har hun tidligere haft roller i julekalenderen »Krummernes jul« (1996), filmen »Sunes familie« (1997) og julekalenderen »Brødrene Mortensens jul« (1998). Hendes gennembrud kom som Anja i spillefilmen »Kærlighed ved første hik« (1999). 2002 spillede hun en mindre rolle i filmen »Bertram og Co.« og 2003 spillede hun over for Karl Bille i musicalen »Askepop - the movie«. 2006 medvirkede hun i en episode af »Klovn« i rollen som - Sofie Lassen-Kahlke. Siden har hun udviklet sig til en vidtspændende voksenskuespiller.

Sin teaterdebut fik hun i 1992, hvor hun spillede »rumpenisse« i en opsætning af Astrid Lindgrens »Ronja røverdatter« med musik af Sebastian. Sammen med Søren Poppe har hun desuden indspillet sangen »Danmarks drenge«, der blev udgivet i forbindelse med fodbold-VM 2002. Foråret 2002 var hun gæst i DR-TVs satireprogram Banjos Likørstue. 2003 var hun gæst i DR underholdningsserie OBLS, hvor hun sang ABBAs »Dancing Queen«, og hun var med i tredje sæson af Live fra Bremen.

Desuden har hun været medvært sammen med Jacob Riising i Børne MGP 2012. De to mødte hinanden for første gang, da de begge var med i Maestro. Derefter var det hende, der præsenterede Danmarks stemmer i Melodi Grand Prix 2013, hvor Danmark vandt. Om føje tid er hun så også deltager i »Vild med dans«.

Sofie Lassen-Kahlke er datter af juristerne Niels Kahlke og Nina Lassen og har en søster, Ditte. Derhjemme er Sofie Lassen-Kahlke vild med Hans, som hun har været gift med siden 2012. Hans Poul Petersen er helikopterpilot, og sammen har de sønnen Alfred, født 2011, og datteren Agnes, født 2014.