Smertedoktoren

50 år:Lars Arendt-Nielsen er særligt kendt for sin banebrydende forskning i behandlingen af kroniske smerter.

Danmarks internationalt anerkendte smerteforsker, Lars Arendt-Nielsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Professor Lars Arendt-Nielsen fra Aalborg Universitet er internationalt anerkendt for sin smerteforskning, Men det er ikke kun egne projekter som optager den snart 50-årige mand, der sporer kimen til vores lidelser. Han var nemlig med i opbygningen og ledelsen af Grundforskningscentret for Sanse-Motorisk Interaktion, som blev etableret i 1993. I 1997 medvirkede Lars Arendt-Nielsen til oprettelsen af Forskerskolen for Sundhedsvidenskabelig Teknologi.

Smerteeksperten er uddannet inden for sundhedsvidenskabelig teknologi fra Aalborg Universitet og har en medicinsk doktorgrad i smerteforskning fra Aarhus Universitet. Forskeren og fødselaren har gennem forskningskarrieren opbygget verdens førende smerteforskningslaboratorium, der i dag sætter standarden inden for området. Lars Arendt-Nielsens egen forskning har særligt udmærket sig ved at kombinere mange faggrene i sine studier af smerte. Han har blandt andet eksperimenteret med mennesker og dyr for at finde behandlingsmetoder af kroniske smerter.

Smertedoktoren har status af æresprofessor ved en lang række udenlandske universiteter og har fungeret som rådgiver for forskningsministerier i blandt andet Sverige, Italien og Holland. Han har publiceret mere end 700 videnskabelige artikler i internationale tidsskrifter.

Lars Arendt-Nielsen er gift med konsultationssygeplejerske Gitte Arendt Dideriksen og har tre børn. Fritiden går med intensiv løbetræning, renovering af veteranbil samt forskellige byggeprojekter.