Slagteren ved Kultorvet

50 år. Jo, han hedder Slagter, og han er slagter - sådan er det i hans familie.

Jens Slagter, her i »civilt« og ikke som han ellers bedst kendes i rødstribet skjorte. Bowlerhatten ville han dog ikkke undvære. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Svankjær
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jens Slagter, indehaver af Slagteren ved Kultorvet, brænder uagtet sine nu 50 år igennem med ungdommelig entusiasme og energi.

Og han virker oprigtig helt ind til benet, når han med den sorte bowler på hovedet udtaler, at hans hedeste ønske er at levere kongerigets bedste kød og fjerkræ. Siden 1997 har Jens Slagter kunnet kalde sig slagtermester med økologiske produkter hele vejen igennem. Vel at mærke økologisk kød og fjerkræ, der både har dyrevelfærd og gode smagsoplevelser med på bagsmækken.

At støve de helt rigtige økologiske landmænd op og få skabt et netværk af leverandører, der kan indfri de ufravigelige kvalitetskrav, er hårdt og vedholdende benarbejde, erkender slagtermesteren. Den stædige kamp op ad bakke for det velsmagende økologiske kød er da også blevet påskønnet ved flere lejligheder. Blandt andet i 2004, da Københavns slagterlaug kårede ham som årets laugsmester. En del af æren har han også for, at det i dag ikke alene er de kendte mesterkokke, men også et stort antal ganske almindelige forbrugere, der har fået smag for det økologiske køds kvaliteter.

Det ligger vel nærmest i generne, det med at blive slagter, mener Jens Slagter og trækker med udgangspunkt i fødebyen Fjenneslev mellem Sorø og Ringsted en næsten ubrudt linie bagude med slagtere.

Slagteren ved Kultorvet var en legendarisk 100 år gammel københavnerbutik, da unge Jens Slagter i 1989 vendte hjem efter at have arbejdet syv år som slagtersvend i Australien. Og da netop denne butik altid havde været hans drøm, slog han til med det samme, da den blev ledig.

Lige siden er det gået støt fremad for slagtermesteren og hans lystige svende med de rødstribede skjorter og bowlerhattene. Og den velbesøgte butik ved Kultorvet er for længst blevet fast inventar i det københavnske gadebillede for de mange, der dagligt passerer gennem det travle strøg.

Jens Slagter bor med sin kone i Charlottenlund og har, som han siger, med deres fire skolesøgende teenagere, mere end rigeligt at fylde fritiden ud med.

Fødselsdagsreception kl. 14 – 18 hos »Slagteren ved Kultorvet«, København.