Slægtens basale styrke

75 år Birthe Philip overvåger ikke længere Gentofte og energibranchen, men Dansk Røde Kors’ økonomi.

Birthe Philip – nyder samværet med familien og sine politiske kammerater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix

Det juridiske, det organisatoriske og det politiske liv skal selvfølgelig fortsat have den opmærksomhed og arbejdskraft, som en fast utrættelig Birthe Philip kan byde ind på.

Men her ved tærsklen til de 75, der passeres i morgen, prioriterer Gentoftes tidligere borgmester (K) og Sjællands fhv. fusionerende energiformand først og fremmest at tilgodese trivslen ud i tredje og snart fjerde generation af Klanen Philip.

I 80erne og 90erne styrede Birthe Philip med fast, men kærlig hånd store og små projekter gennem de demokratiske beslutningsprocesser i Gentofte Kommunalbestyrelse, som hun var medlem af i 17 år, deraf de ni som borgmester.

I den mandsdominerede energiverden med Elkraft, Nesa og E2 var hun som formand ene høne i kurven, og – siges det – lod mændene om at diskutere tekniske detaljer, mens hun holdt forhandlingerne på sporet.

Nu koncentrerer hun sig om frivilligt arbejde og blødere bestyrelsesposter – og nyder bl.a. at være formand for »de mange gode kammerater« i Gentoftes konservative vælgerforening, der har Connie Hedegaard som folketingsmedlem.

Kort før hendes mand, professor, dr.jur. og advokat Allan Philip efter få måneders sygdom døde for fire år siden, blev hun bedt om at overtage formandsposten i Dansk Røde Kors’ økonomiudvalg – og ville i situationen afslå. Men gemalen insisterede: »Det skal du«. Så det gjorde hun og overvåger nu realiseringen af den revitaliserede organisations mega millionbudget.

Der er ikke mere travlt, end at mormor stadig kan rykke ud med kort varsel og yde assistance til de travle børnebørnsfamilier.

I anledning af fødselsdagen samles hele klanen til intenst samvær, hvor stammoderen gerne vil give fornemmelsen helt ud i yderste led af, hvilken styrke det er at have slægten som basis.