Skarp erhvervskvinde med styr på detaljerne

Tine Roed, medlem af direktionen i Dansk Industri, har markeret sig på mange fronter i den erhvervspolitiske debat.

Foto: Per Gudmann Fold sammen
Læs mere

Hun har i mere end ti år været kendt som en markant og hårdtslående stemme i den skattepolitiske debat. Men som en del af den daglige ledelse i Dansk Industri (DI) har Tine Roed - 50 år 19. november - de seneste år fået direktionsansvaret for en stadigt større del af erhvervs- og vækstpolitikken.

Hun markerer sig jævnligt i medierne med kontante meldinger om behovet for mere udlicitering, mangel på udenlandsk arbejdskraft og udviklingen i den danske konkurrenceevne.

Erhvervsjura, CSR, fødevarepolitik, afgifter, IT- og telepolitik samt energi- og klimaudfordringer hører også under Tine Roeds ansvarsområder, så der er nok at holde styr på for den nu 50-årige DI-direktør.

De mange ansvarsområder passer Tine Roed godt, da hun i DI beskrives som en ekstremt arbejdsom og målrettet leder med en bred erhvervspolitisk og samfundsøkonomisk interesse.

Specialet er dog skatteområdet efter at have været en af DIs bærende stemmer i den skattepolitiske debat i mere end ti år. Hun kom til DI som skattepolitisk chef i 2002, og blev hurtigt en flittigt anvendt kilde af danske erhvervsmedier.

Tine Roed formår at udtrykke sig klart om komplicerede emner, og den målrettede erhvervskvinde blev i 2007 medlem af DIs direktion.

Selv om Tine Roed i dag også markerer sig i debatten om flere tunge økonomiske problemstillinger, var det først og fremmest juraen, der trak i hende, da hun valgte uddannelse. I 1988 kunne hun kalde sig cand.jur. fra Københavns Universitet, og herefter gik turen til en stilling som »selvstændig undersøger« af pengeinstitutter i Finanstilsynet.

Efter fire år i Finanstilsynet skiftede Tine Roed til bankernes interesseorganisation, Finansrådet. Her fik hun som kontorchef i 1995 ansvaret for skatte-, moms- og pensionsområdet.

Trods den i forvejen travle arbejdsdag i DI har Tine Roed samtidig et overvældende antal råds- og bestyrelsesposter på CVet. Hun har bl.a. prioriteret at sidde i en lang række offentlige råd og udvalg, herunder Fondsrådet, Det Finansielle Virksomhedsråd, Konkurrencerådet og Rådet for Samfundsansvar.

Hun var i en årrække næstformand for TV2s bestyrelse, og hun har været formand for Foreningen til udvikling af bestyrelsesarbejde i Danmark, der arbejder for at sætte fart på opkvalificeringen af bestyrelsesarbejdet i danske virksomheder.

Tine Roed bor i Charlottenlund nord for København, og har to døtre på henholdsvis 15 og 20 år.

Der holdes reception i Industriens Hus, H.C. Andersens Boulevard 18, København, i dag kl. 15-17.