Sille Lundquist død

Den tidligere topmodel blev kun 47 år.

Sille Lundquist, tidligere supermodel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Foto: Sisse Stroyer

Hun nåede på godt et årti at være international topmodel i Milano, Paris, New York og mange andre steder. Hun var jævnligt på de store modemagasiners forside, og i 1997 havde hun en kort optræden i James Bond-filmen »Tomorrow never dies«. Hun var en af tre kvinder i åbningssekvensen. Hun var bl.a. model for Triumph, Nivea og Femilet.

Modelkarrien var dog ikke nok for hende, den verden var for overfladisk, og hun læste på filosofi på Københavns Universitet, senere blev hun coach og i 2016 skabte hun sit eget firma, Being Human, der beskæftigede sig med mindfullness.

Hun fik en kræftsygdom, som hun var åben om på de sociale medier. Hun skrev blandt andet for godt en måned siden, at hun lige havde været i behandling og bad hver eneste dag om, at den måtte hjælpe hende til at blive helbredt.

Hendes datter, Anouska Lundquist, skrev om sin mor på Facebook.

»21.1.18 rejste min smukke mor til Nangijala, eller himlen kan man også sige. Men jeg ville fortælle, at jeg ikke vil have, at vi skal huske hende som hvordan og hvorfor, hun rejste dertil, men hvor dejligt og fantastisk menneske hun var. For mig er hun den perfekte mor, jeg ville aldrig kunne drømme om at have lyst til at ændre den mindste ting om hende. Fordi jeg var altid tryg, når jeg var med hende, og selvom jeg godt kunne blive sur på hende, var jeg altid glad inderst inde, når jeg var sammen med hende. Hun er det smukkeste jeg nogensinde har set, og jeg er sikker på, at hun er det smukkeste, jeg nogensinde kommer til at se,« skriver hun og senere:

»Min mor er min solstråle, min engel og min kærlighed. Jeg kan ikke med ord beskrive hvor ufatteligt ulykkelig, jeg er lige nu, men vores kærlighed til hinanden er så stor, så jeg ved, at siden jeg kan elske en så meget, så kan jeg også blive glad igen, for det ved jeg, at min mor gerne ville have. Jeg har altid været bange for selv at dø, men ikke mere siden at jeg ved, at jeg selv kommer til at rejse til Nangijala der, og at jeg så møder min mor, og der får hun verdens største kram og en masse kys. Elsker dig, mor.«