Rejsedronningen, der ikke gav slip

Birthe Madsen forlod en topstilling i Star Tour for at se mere til sin søn. Tre år senere er hun atter i fuld sving hos Jet Time. 23. juni fylder hun 50 år.

Rejsedronningen Birthe Madsen er nu i Jet Time. Her et billede fra hendes direktørtid i Star Tour. Foto: Christian Liliendahl Christian Liliendahl Fold sammen
Læs mere

Det blev velsagtens til et prik til de fleste forældres dårlige samvittighed, da Birthe Madsen for tre år siden i et interview bekendtgjorde, at hun forlod sin stilling som direktør hos Star Tour i erkendelse af, at hun ikke så sin søn nok.

»Jeg har ofret meget. Indtil nu har jeg levet med det. Jeg har aldrig taget ud til lufthavnen tidlig mandag morgen og tænkt, at det var fedt at forlade min søn derhjemme. Aldrig,« sagde hun dengang.

Godt et halvt år skulle der gå, før alene-moderen i november 2014 atter var blevet indfanget af rejsebranchen, hvor hun har gået under tilnavnet »rejsedronningen«. Den nye arbejdsgiver hed Jet Time, og stillingen som vice president i virksomheden, der blandt udfører charterflyvninger for skandinaviske rejseselskaber, har hun beholdt lige siden.

Selvom arbejdet er nogenlunde lige så tidskrævende som det, hun forlod hos Star Tour, kan rejsedronningen alligevel fejre sin 50 års fødselsdag med lidt bedre samvittighed. Godt nok har Jet Time været igennem et par turbulente år, der ikke ligefrem har indbudt til korte dage på kontoret for en direktør, men til forskel fra stillingen hos Star Tour er der meget få rejsedage.

»Så nu kan jeg både stå op og gå i seng derhjemme i stedet for på et hotel. Det betyder alverden,« siger Birthe Madsen.

Derudover gør rejsedronningen en dyd ud af at bruge sin fritid aktivt på at være sammen med sin nu 11-årige søn, Magnus. Weekenderne går med at afvikle legeaftaler, arrangere udflugter og »gamernights« for sønnen og hans venner i hjemmet i Lyngby.

Birthe Madsen startede som rejseguide i Star Tour tilbage i 1985, inden hun med årene avancerede til stillingen som direktør.

Forinden havde hun i begyndelsen af 90erne læst sprogstudier på Handelshøjskolen i København, men det studium blev aldrig gjort færdigt.

Fødselsdagen fejres i første omgang med en middag med den nærmeste familie, inden en større forsamling til august tager del i festligheder på Bornholm. De fragtes – naturligvis – med et Jet Time-fly til klippeøen.