Rasmus Tantholdt fylder rundt

Rasmus Tantholdt rapporterer fra verdens brændpunkter. 20. oktober fylder han 40 år.

Afghanistans Helmand-provins er et af de mange brændpunkter, Rasmus Tantholdt har arbejdet i. Foto: Anders Bach / TV 2 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Lad os nu hellere gå tilbage. Det er for farligt. Alt for farligt.«

Han ryger en smøg, tager et hiv, to hiv, kigger sig nervøst omkring. Der lyder et brag, han stopper op.

Scenen er fra TV 2-programmet »Korrespondenterne«, hvor Rasmus Tantholdt opholdt sig illegalt i Syrien for at tage de danske seere med bag facaden og vise, hvad der foregår i det borgerkrigshærgede land. I et land, hvor internationale journalister ellers ikke er velkommen. I situationen befinder han sig nogle få hundrede meter fra den syriske hærs frontlinje, og her siger han fra.

»Det er en mavefornemmelse, jeg har, og som jeg jo har opbygget gennem en del års erfaring med at være i den slags situationer. Og så er det også en rationel vurdering af risikoen på lige netop det givne tidspunkt og det givne sted,« sagde han efterfølgende til tv2.dk.

Rasmus Tantholdt har flere gange haft brug for at lytte til sin mavefornemmelse. Med sit job som korrespondent for TV 2 har han flere gange været helt tæt på bombesprængninger, og hans arbejde kan som få andre beskrives som et, hvor kuglerne bogstaveligt talt flyver om ørerne på ham. Tidligere har han blandt andet været i Irak, i Kabul, og i Egypten oplevede han og hans fotograf, at deres bil blev overfaldet af en vred menneskeflok med knive og køller.

»Jeg har tidligere været bange, men det har været i glimt. Som når der springer en bombe, og jeg hører et brag, men bagefter kan konstatere, at jeg stadig er her. Da vi blev overfaldet i Egypten, var der måske 20 minutter, hvor vi var i allerhøjeste alarmberedskab. Det var slemt. Ingen af os er jo parat til at dø for det her job,« har han fortalt til Børsen om episoden.

I januar overtog Tantholdt værtsrollen i »Dags Dato« efter Poul Erik Skammelsen, og for tiden er han i Tanzania, hvor han laver indslag til programmet og samtidig rapporterer til TV 2 News.