Primadonna med succes

Barbra Streisand er en ener i amerikansk underholdning, og hun har været det i over et halvt århundrede.

Barbra Streisand har haft stor succes indenfor musik- og filmbranchen. Foto: Lucas Jackson/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Barbra Streisand er amerikansk sanger og entertainer. Hun har med alle sine priser, Oscars, Grammyer, Emmyer, Tonyer, Golden Globes, Peabody Awars, Kennedy Centers hæderspris, det amerikanske filminstituts pris etc., med rette gjort sig fortjent til betegnelsen som divaernes dronning, Queen of The Divas.

Især har hun - og det er det, der tæller i den amerikanske underholdningsindustri - solgt masser af biograf- og koncertbilletter og plader. 145 millioner på verdensplan.

Efter mest at have indspillet plader op gennem 1960erne, sangen »People« blev et kæmpehit i 1964, fik Barbra Streisand i 1968 et gennembrud i filmen »Funny Girl«, der blev meget rost og indbragte hende en Oscar, den blev det følgende år blev fulgt op med den alt for pompøse musical »Hello Dolly«. Siden fulgte komedien »Du er toppen, professor« (1972), den romantiske »Vore bedste år« (1973) med Robert Redford og hendes genindspilning af »En stjerne fødes« (1976) i samspil med Kris Kristofferson. Hun havde selv skrevet filmens kærlighedstema, sangen »Evergreen«, der gav hende hendes anden Oscar.

I 1983 fik filmen »Yentl« premiere, hvormed Streisand blev den første kvinde, der havde skrevet, produceret, instrueret og medvirket i en større film. Filmen fik en Oscar for sin musik og en Golden Globe som bedste musical. Streisand selv fik en bedste instruktør-Golden Globe.

Meet the Fockers

Til hendes bedste sange i 1980erne hører »Woman in Love« og »Some Where«.

Efter en årelang pause vendte hun i 2004 tilbage til filmen som komedienne i »Meet the Fockers«, hvor hun spillede veloplagt sammen med Dustin Hoffman, Ben Stiller og Robert De Niro, der i øvrigt var den eneste, der blev bebrejdet, at han medvirkede i en så plat komedie.

Barbra Streisand har været gift to gange. Hendes første mand var skuespilleren Elliott Gould, som hun var gift med fra 1963 til 1971. Sammen fik de sønnen Jason Gould. I 1969 og 1970 kom Barbra Streisand sammen med Canadas daværende premierminister, Pierre Trudeau.

I 1974 havde hun et forhold til frisøren og produceren Jon Peters, der fortsatte alene med at være hendes manager og producer. Desuden har hun været kæreste med tennisstjernen Andre Agassi i begyndelsen af 1990. »Vi var gode for hinanden og hvad så, hvis hun var 28 år ældre?« skrev han om forholdet. »Den store forargelse var kun et krydderi for vores forbindelse. Det var næsten som om vores forhold blev tabuiseret og føltes forbudt. At være kæreste med Barbra Streisand var som at være iført glødende lava.«

Hendes anden ægtemand er skuespilleren James Brolin. De blev gift i 1998.