Politisk redaktør med dybde

Michael Bjerre har prøvet (næsten) alt professionelt.

Byline Michael Bjerre Berlingske
Læs mere
Fold sammen

Læserne kender ham som den dybdeborende reporter på Berlingske med mange markante historier bag sig. Han var en af mændene bag Berlingskes serie om baggrunden for Irak-krigen, som var ved at koste ham en straf for landsforræderi. Heldigvis for læserne - og for Michael Bjerres hustru og tre børn - blev han dog frikendt af Københavns Byret. Så han kan nu rejse rundt med en domstols ord for, at han ikke er landsforræder, da han i forbindelse med serien offentliggjorde en række trusselsvurderinger fra Forsvarets Efterretningstjeneste. Efter denne artikelserie gik han sammen med en række andre journalister i gang med at skrive bogen »Blindt ind i Basara« - om Danmarks involvering i Irak-krigen.

Men han er også manden bag en række andre historier, som Berlingskes læsere har nydt godt af gennem årene. Især i den periode, hvor han var medlem af Berlingskes markante gravergruppe, som han i et stykke tid var chef for. Senere blev han redaktør for Søndagsmagasinet.

Michael Bjerre er ikke kun en af de rigtig gode skribenter. Han er også idemageren, der kan få journalisterne til at give det bedste, de har i sig, gennem en kritisk coaching af artiklerne.

Idemageren, coachen og skribenten og ikke mindst journalisten blev dog utålmodig efter fire år som søndagsredatør og søgte og fik stillingen som Berlingskes korrespondent i London.

I de fem år, han og hans hustru Helle Bjerre og deres to børn, Smilla og Kalle, var i London, sendte han en lind strøm af historier hjem. Både de politiske og de mange historier, der er i London om skæve eksistenser og skæve miljøer. Hans ældste datter, Josephine på 20, som han har fra et tidligere forhold, var også med i London et enkelt år.

Politisk redaktør

Efter fem år vendte han hjem, og det var helt naturligt, at han fortsatte med at skrive om politik - denne gang fra Christiansborg, hvor han i dag er leder af den politiske redaktion - et job han er faldet godt til i, selv om det er en verden for sig og meget lukket. Det at skrive om politik fra Christiansborg kan være en særlig oplevelse, fordi murene er tykke, og man skal følge godt med i nuancerne i det, der foregår, samtidig med, at man skal have evnen til at se det hele udefra. Det kan Michael Bjerre, og hans analyser er noget af det mest læste i avisen.

Michael Bjerre fik allerede i sin praktiktid en journalistpris - nemlig Kravling-prisen, som gives til journaliststuderende.

Den fik han for sine reportager om flygtningelejrene under krigen i eks-Jugoslavien. Han har modtaget en anden fornem pris, Kristian Dahls Mindelegat.

I fritiden løber han. Men han planlægger altid en ny rejse for sig selv og familien, for han holder af at rejse. Og turen går hen ved nytårstid tilbage til det London, han og familien kender.

For Michael Bjerre vil gerne på pub på sin fødselsdag.