Pensionens supersælger

Efter at have været en væsentlig del af pensionskæmpen PFAs kommercielle ekspansion har Lars Ellehave-Andersen taget fat om samme udfordring hos konkurrenten Danica Pension.

Lars Ellehave-Andersen er gået fra PFA til Danica Pension. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Ellehave-Andersen er på en selverklæret mission hos Danica. Han prøver at få danskerne til at interessere sig for pension. Gentagne gange har undersøgelser vist, at en markant del af danskerne bestemt mener, at det er vigtigt at spare nok op til pension.

Og rigtigt mange regner ikke med at kunne nøjes med at leve af folkepensionen. Undersøgelserne viser også, at en markant del er bekymret for, om de rent faktisk sparer op til pensionen.

Alligevel gør mange ikke noget ved det.

»Når vi har skullet holde foredrag om pension, har vi selv sagt, at pension ikke er særlig spændende. Vi skal til at gøre det mere nærværende for den enkelte. Vi skal bruge en anden begrebsverden. Pensionsopsparingen skal vi have danskerne til at betragte som en pensionsløn. Det er en løn, man selv har sparet op, men det handler om at få danskerne til at se tiden som pensionist som en forlængelse af deres erhvervsaktive alder,« sagde han i foråret.

Her var Lars Ellehave-Andersen i fuld gang med at gøre det, som han havde succes med hos den arbejdsgiver, der indtil da havde fyldt størstedelen af tilværelsen hos Lars Ellehave-Andersen. Nemlig at sælge.

Han er vokset op i Toksværd ved Næstved, hvor han blev student fra Næstved Gymnasium i 1986, og efter at studenterhuen var på plads, og et sabbatår hos Holmegårds Glasværk var overstået, kunne unge Lars Ellehave-Andersen gå ind ad døren hos PFA som elev.

En dør han blev ved med at gå ind ad i de følgende otte år, og det betød, at han arbejdede sig støt og roligt op i PFA-hierarkiet.

Formet af PFA

PFA formede Lars Ellehave-Andersen til en stærk kommerciel profil i pensionsbranchen, og i midten af 1990erne blev han ansat som salgsdirektør i PensionDanmark, hvor han blandt andet var med til at udvikle Pensionsinfo. dk.

PensionDanmark var Lars Ellehave-Andersens arbejdsplads i godt 11 år, indtil han i efteråret 2006 vendte tilbage til den velkendte fold i PFA.

Her kom han til at spille en central rolle i den massive vækst, PFA havde for et par år tilbage, og han er da også blevet beskrevet som en mand med større interesse for salg end for finans og kendt som lidt af en supersælger i pensionsbranchen.

Så kom skiftet til Danica i 2015, der dog takket være en konkurrenceklausul betød et års ophold i Danica Pensjon i Norge, inden han i august sidste år kunne begynde at tage kampen op med blandt andet sin tidligere arbejdsgiver.