På vej mod en »Dobbelt Bostrup«

50 år. TV2-Nyhedernes populære ankermand Jes Dorph-Petersen er en ydmyg mand som forstår, at han blot er bindeled mellem seerne og historien.

Jes Dorph Petersen – en solid ankermand på Nyhederne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen

I 20 år har Jes Dorph-Petersen mødt op på TV2s hovedsæde på Kvægtorvet i Odense. 20 år som reporter, TV-quizvært, sportsjournalist, politisk journalist, udviklingsredaktør, men først og fremmest som ankermand for TV2-nyhedsflagskib, 19-Nyhederne.

For det er sådan, de fleste danskere kender nyhedsværten – som en ydmyg mand der kender sit værd og besidder det åbenbare talent, at han ved hvad seerne vil have: Nemlig en TV-vært der, uden at være selvpromoverende, formår at være bindeled mellem historien og seerne hjemme foran skærmen.

»Jeg har slet ikke det drive, som jeg netop nu ser blandt visse yngre og – skal jeg sige det mildt – helt åbenbart totalt selvpromoverende TV-værter, som er så begejstret for at være på skærmen, at de slet ikke kan få de selvglade smilerynker på plads igen. Jeg forstår dem ikke, og jeg ved med sikkerhed, at de ikke holder længe i den her branche,« har Jes Dorph-Petersen tidligere udtalt.

Jes Dorph-Petersen startede sin journalistiske karriere på Frederiksborg Amtsavis i 1984, hvorefter han skiftede skrivemaskinen ud med TV-mediet og fik sig et job på Danmarks Radio. Først i 1989 kom han til TV2, hvor han blev vært på TV2-nyhederne, men også tog et smut til programmet »Station 2«, hvor han var tilrettelægger.

I 2001 tog studieværten springet fra nyhedsvært til quizvært, da han blev ankermand på det populære program »Hvem vil være millionær«. Også det populære morgenprogram »Go morgen Danmark« har haft Jes Dorph-Petersen som vært, og den nu 50-årige journalist var også manden, som guidede seerne igennem TV2s transmissioner af De Olympiske Lege i både 2000 og 2004 i henholdsvis Sydney og Athen.

Det er dog først og fremmest nyheder, Jes Dorph-Petersen brænder for, da de – ifølge ham selv – »stadig er det fedeste, der findes«. Han håber på at begå en »Dobbelt Bostrup«, hvilket vil sige at sidde som nyhedsvært dobbelt så længe som den nu afdøde DR-vært, Steen Bostrup.

Privat er Jes Dorph-Petersen gift med speciallæge Lene Lindholm Mortensen og desuden far til drengen Jens Emil. Fodbold er nyhedsværtens store interesse og har været det, lige siden han var lille, hvor han støttede barndomsklubben, HIK, og begyndte at skrive små nyhedshistorier om klubbens kampe.

I dag er Jes Dorph-Petersen stadig ankermand for TV2-nyhederne. Godt på vej mod en »Dobbelt Bostrup«.