Nysgerrig når det gælder fremtiden

Marianne Levinsen undersøger og analyserer fremtidens tendenser som forskningschef i Fremforsk, Center for Fremtidsforskning. 22. maj fylder hun 50 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kan lyde som noget fra en science fiction-film, men arbejdet som fremtidsforsker handler først og fremmest om analytisk snilde. Og nysgerrighed. Begge dele er noget, Marianne Levinsen har til overflod.

Som forskningschef for Fremforsk, Center for Fremtidsforskning, analyserer hun de trends og tendenser i nutiden, der er med til at forme fremtiden. Her har hun kastet sig over danskernes vaner, fremtidens ledelse og arbejdspladser, samt unges muligheder på arbejdsmarkedet.

Læs også: Årets nytårsforsætter er beskedne

Senest har hun blandt andet deltaget i Produktivitetskommissionens arbejde. Det stemmer godt overens med målet for hendes arbejde – at være med til at forme fremtiden i positiv retning. At finde mening i nutiden og at skabe fremskridt på lang sigt.

Hun ser sit arbejde som en begejstring for de mennesker, hun undersøger. At give et kvalificeret bud på, hvordan man sikrer en fremtid med fremskridt. Måske derfor har unge mennesker Marianne Levinsens store interesse. Hun er nysgerrig angående generation Z, deres sociologiske mønstre, fremtidige holdninger, forbrug og adfærd på arbejdsmarkedet. En interesse, der ikke bliver mindre af, at hun er mor til fire børn i alderen 12 til 24 år.

Læs også: Generation Z er på vej

Østjyske Marianne Levinsen tog sin uddannelse i statskundskab på Aarhus Universitet i 1992. Studietiden førte hende flere gange til udlandet. Hun har læst organisationsteori på Stanford University i Californien, og hun har boet i Frankrig og læst nyere fransk politik og historie ved det anerkendte Institut d’Études Politiques i Paris. Forholdet til Frankrig har hun holdt fast i siden, og det har blandt andet resulteret i et flydende fransk og et sommerhus i Rhônedalen.

På arbejdsmarkedet har Marianne Levinsen været vidt omkring. Hun har en baggrund som medarbejder, leder og konsulent i en lang række offentlige og private virksomheder, heriblandt Kirkeministeriet, Aarhus Kommune og Landsforeningen for Menighedsrådsmedlemmer.

Læs også: Flere danskere overvejer skønhedskirurgi

Hun har dog altid været optaget af at blive klogere ved at undersøge virkeligheden, og denne nysgerrighed har trukket en rød tråd gennem hendes karriere. Lysten til at skabe mening og udnytte sine analytiske evner har for alvor fået spillerum, efter hun i 2006 blev ansat som leder af analyse- og forskningsenheden om fremtiden i Fremforsk.