Nye bloggere på politiko.dk

Den politiske puls, Berlingskes politiske blog på politiko.dk, har fået to nye bloggere.

Karsten Hønge
Læs mere
Fold sammen

Den ene er Anna Mee Allerslev, der er radikal beskæftigelses- og integrationsborgmester i København. Hun er født i Sydkorea i 1984 og voksede op i Greve på Vestegnen, hvor hun boede, til hun flyttede til København for at studere. Hun blev valgt ind i Københavns Borgerrepræsentation i 2009 og blev borgmester i 2011. Allerslev er medlem af Det Radikale Venstres Forretningsudvalg og er formand for parties kommunalpolitiske netværk. Derudover er hun formand for KL’s børne- og kulturudvalg og medlem af KL’s formandsskab og bestyrelse. Hun er uddannet jurist fra Københavns Universitet.

Den anden nye blogger er Karsten Hønge, der er medlem af Folketinget for SF og med egne ord en »verbal nævefighter«. Det så offentligheden bl.a. i 2014, da Hønge om salget af en del af Dong til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs udtalte, at »det er fuldstændig hen i hegnet, at vi skal sælge vigtige, fælles samfundsværdier, som vi har i Dong, til nogle kælderkolde amerikanske kapitalister.«

Hønge er uddannet tømrer og har i 16 år været fagforeningsmand på Fyn. Han blev første gang valgt til Folketinget i 2007 og har desuden været medlem af byråd, amtsråd og regionsråd.