Musiklivets unge entreprenør

Sofie Elkjær Jensen kan både synge Mozart og kaste sig ud i underholdning og endda modernisme. Den danske sopran er i den grad en sangkunstner på vej op!

Sopranen Sofie Elkjær Jensen var allerede i gang som operasanger før sin eksamen i 2011 og debuterede som Papagena i »Tryllefløjten« året før. Fold sammen
Læs mere

Hun havde nær fejret sin 30-års fødselsdag 31. juli på job.

Sofie Elkjær Jensen medvirker i Copenhagen Opera Festival for tiden. Den stærkt lovende sopran optræder med pianist på Operettebåden i Københavns kanaler! Næste forestilling er i morgen lørdag kl. 13 – stig om bord ved Gammel Strand og oplev hende.

Hun er rundet af Slagelses rige musikliv og uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet. Karrieren var allerede i gang før hendes eksamen i 2011.

Man kunne høre den meget unge dame ved talløse arrangementer rundt om i hovedstaden og ret fantastisk som levende videoprojektion i »Tick, tack, tock« på Teater Republique.

Kvinde med megen udstråling

Også nationalscenen opdagede hende tidligt. Sofie Elkjær Jensen debuterede som Papagena i »Tryllefløjten« i 2010 og skulle i den forbindelse hejses ned i en båd fra 12 meters højde.

Det Kongelige Teater har siden vist hende i eksempelvis »Karmelitterindernes samtaler«, »Maskarade« og »Carmen« og overladt hende rollen som den fiffige lille ræv i Leoš Janáčeks opera af samme navn.

Hun er lige så glad for Mozart og debuterede på Den Jyske Opera i 2012 som en velsyngende Zerlina i »Don Juan«. Glansrollen inden for Mozarts operaer kunne være Susanna i »Figaros bryllup«.

Talentet ser også arbejdet med børn og unge som meget vigtigt og er selv en flittig gæst på mindre eller turnerende kompagnier som GuidOpera og Undergrunden.

Sofie Elkjær Jensen er en kvinde med megen udstråling og har fået adskillige hædersbevisninger: Wilhelm Hansens legat i 2011, Léonie Sonnings legat i 2012, Folmer Jensens store legat i 2014 og flere andre. Hun modtog endda Richard Wagner Stipendiet i sommeren 2012 og har optrådt ved Festspillene i Bayreuth.

En sangkunstner på vej op.