Musikeren og radioværten Mogens Landsvig er død

Musikeren og radioværten Mogens Landsvig er stille sovet ind i en alder af 92 år. Foto fra 1988. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus poulsen

Han blev grebet af jazzmusikken under Anden Verdenskrig og forlod en karriere i Københavns Kommune for at blive musiker. Han blev kendt som rytmeguitarist i Helge Jacobsens orkester i slutningen af 1940erne, og derefter var han bassist i Jørn Grauengaards orkester i 1950erne og 1960erne og kunne høres på datidens in-steder. Senere rykkede orkestret til Tivoli, til ABC-teatret på Frederiksberg og til Cirkusrevyen. Undervejs var han med til at indspille musikken til mange af tidens danske film og utallige grammofonplader, bl.a. med Nina og Frederik, Blue Boys, Four Jacks og Otto Brandenburg.

I slutningen af 1960erne kastede han sig over radiomediet og blev specielt kendt som vært i programmerne »Det ville glæde mig at høre«, »For operettevenner« og »Giro 413«. Senere var han med til at oprette Revymuseet på Frederiksberg, hvor man havde stor gavn af hans omfattende paratviden om populærmusik.

Mogens Landsvig glædede sig over sit lange otium. Han var klar i hovedet til det sidste og kunne fordybe sig i sine hobbyer, som modelbygning, gammelt legetøj og Europas historie i 1900-tallet Til sidst sagde kroppen dog fra, og han sov stille ind i villaen i Gladsaxe, hvor han havde boet siden 1954. Han efterlader sig sin kone, Hanne, som han nåede at fejre krondiamantbryllup med, tre børn og to børnebørn.

Mogens Landsvig blev 92 år.