Modemand med appetit på luksus

Keld Mikkelsen er en af dansk modes konger. Han har både været med til at præge modebilledet - og han er blevet mangemillionær på det.

Læs mere
Fold sammen

Af Sarah Skarum skr@berlingske.dk

 

 

Det stod ellers ikke skrevet nogen steder, at han skulle blive en modekonge.

Han voksede op i Ringkøbing på en helt almindelig villavej som enebarn. Han var ordblind og ikke god i skolen, men dygtig til at spille guitar og spillede som ung i hallerne i Vestjylland med bandet Maid. Han blev ansat i Bestsellerkoncernen lidt ved et tilfælde. Han arbejdede i en guitarbutik, hvor Troels Holck Poulsen fra Bestseller købte en guitar, og Troels Holck Poulsen har altid kunne spotte et salgstalent. Så i tyve år var Keld Mikkelsen ansat i Bestseller.

I 1997 besluttede han sig for at blive selvstændig, og med Malene Birger som designer og Peter Ingwersen som kreativ chef laveden han Day Birger et Mikkelsen.

De ville lave hverdagstøj, der også kunne bruges til fest, og de begyndte, har Keld Mikkelsen fortalt i talrige interviews med sin karakteristiske mangel på beskedenhed, som nogle af de første at designe dansk tøj, ikke bare kopiere. Formlen var simpel: noget klassisk, noget etnisk og noget moderne. Og selvom designerne er skiftet flere gange – Malene Birger stoppede allerede i 2001 - holder den stadig.

Day Birger et Mikkelsen er blevet suppleret med mærket Day Et, der laver accessories, inklusive en helt vanvittigt populære nylontaske og Day Home, som Keld Mikkelsens kone Marianne Brandi er kreativ chef for.

Keld Mikkelsen solgte halvdelen af firmaet i 2007 til islandske investorer og blev ved den lejlighed mangemillionær på måden, der har givet ham mulighed for at have feriehus på St. Barts – hvor en del af attraktionen bestemt er de kendisser, der også kommer på øen, har han fortalt. Kaffen smager bare bedre, når U2 drikker den ved siden – og at bo i en 700 kvadratmeter stor villa fra 1400-tallet ved Como Søen. Er man nysgerrig, kan man følge hans liv på Instagram.

Han ejer igen hele firmaet, for efter finanskrisen købte han firmaet tilbage.

Privat er han blevet farfar, da hans søn , som han fik som ganske ung og først fik et forhold til, da de begge var voksne, for nogle år siden fik en søn. Hans datter Amalie Brandi Mikkelsen, der er uddannet på designskolen Parsons i New York, er blevet ansat som PR- og marketingmanager i Day Birger et Mikkelsen.