Mobil mindfulness

Serieiværksætteren Mickey Beyer-Clausen har slået sig ned i USA, hvor han har bygget en forretning på mental sundhed via bl.a. stressvejledning – og det gennem smartphone-apps. 3. april fylder han 40 år.

Mickey Beyer-Clausen.    Privatfoto Fold sammen
Læs mere

Det at hjælpe andre med psykiske problemer kan være mere end en god gerning – det kan også være en god forretning. Det er den danske serieiværksætter Mickey Beyer-Clausen et levende eksempel på.

Den nu 40-årige erhvervsmand har bygget en vækstvirksomhed op om smartphone-applikationer, der kan hjælpe mennesker af med eksempelvis stressrelaterede problemer eller flyskræk – og det med stor succes. Mickey Beyer-Clausen er stifter af den amerikanske virksomhed Mental Workout, der står bag apps, som er downloadet hundredtusindvis af gange.

Konceptet lyder måske lidt skævt, men det er det i realiteten ikke. Én ting er, at brugerne tilsyneladende er vilde med det. Noget andet er, at det faktisk er ved at blive accepteret, at man kan bruge den nye mobile teknologi til andet end kommunikation og underholdning. Den nye teknologi kan også bruges til at forbedre folks hukommelse og til avanceret indlæring. Det er andre virksomheders produkter som hjernetræneren Brain+ og undervisningsprogrammet Labster eksempler på.

Så noget tyder på, at Mickey Beyer-Clausen endnu en gang ramte plet med sit mentale mindfulness-koncept, da han satte gang i det for cirka fem år siden. Ifølge ham selv handler det om, at produkt og teknologi er gået op i en større helhed – og det gør da også, at han mener, at han har skabt en virksomhed med stort potentiale. Som han sagde, da Berlingske tidligere talte med ham om konceptet:

»Hvem læser 140 sider om stress i en bog, hvis man er stresset? Jeg har aldrig nogensinde haft så store ambitioner og så store forventninger til noget. Og alle involverede – partnere, ansatte, leverandører, alle – har rakt hænderne frem, når vi har haft behov for det og støttet op, fordi de kan se det samme. Det er meget klart for alle os, der er i det, at det her er en helt unik mulighed,« lød det fra ham.

Han har nu boet i USA i en årrække. Det skyldes ikke bare de større muligheder i det amerikanske erhvervsliv. Det skyldes i lige så høj grad, at han er gift med amerikanske Allison Beyer-Clausen. De bor i New York-området og har to børn.

Udover sit virke i Mental Workout-virksomheden er Mickey Beyer-Clausen i høj grad involveret i velgørende arbejde. Og i den forbindelse bliver han inden for sit felt. I 2002 stiftede han med sin hustru Happiness Foundation, der gratis giver konsulentbistand til græsrodsorganisationer. Derudover har han bl.a. støttet FNs flygtningeorganisation, UNHCR, med tilbud om at afhjælpe psykiske problemer for flygtninge i lejre.

Derudover sidder den driftige iværksætter i bestyrelsen af Healthcorps, der er en organisation, som vil bedre amerikanske børns sundhedstilstand.