Mindeord for Sille Lundquist

På Sille Lundquists families vegne skriver Silles veninde og kollega, Pernille Hippe Brun mindeord. Sille Lundquist døde 47 år gammel.

At skulle skrive et mindeord om Sille Lundquist er en næsten umulig opgave. Sille rummede så mange facetter og berørte så mange menneskers liv. Ord kan ikke beskrive, hvad det er verden har mistet med hendes alt for tidlige død.

Gennem det sidste halvandet år har Sille Lundquist været i behandling for kræft, og vi håbede og troede til det sidste, at i næste uge ville det magiske ske, at den kur, der kunne gøre det, der skulle gøres, ville findes og virke. Vi fik alt for kort tid med Sille. Hun lever videre i vores alles hjerter, savnet er ubærligt, ikke mindst for hendes to skønne døtre, hendes mand, bror, søde mor og veninder.

Noget af det, vi fik fra Sille, var hendes finurlige evne til at beskrive det ubeskrivelige. Sille var et utroligt generøst menneske, der ikke holdt sig tilbage, hverken med kærlighed, tanker eller ånd. Vi fik lov at være med, helt tæt på, også dem, der måske ikke kendte Sille så godt. Det kom bl.a. til udtryk, da hun lige da hun fik konstateret kræft besluttede, at oprette et hjerterum, hvor hun via meget personlige mails fortalte om sin oplevelse af at leve og være i behandling. Hun delte disse mails både for at nære os, men også for at bede om hjælp til selv at blive næret. Sille var ikke bange for at række ud og bede om hjælp, bede om kærlighed, og det i sig selv var en kærlighedserklæring og lære for os alle. Der strømmede uanede mængder af kærlighed fra Sille, en kærlighed der omsluttede alt omkring hende, gjorde en stærk, levende og tilstede. Netop derfor er savnet så stort.

Jeg lærte Sille at kende, da hun studerede filosofi og gik og overvejede, hvad hun skulle gøre med sit speciale. Hun kontaktede mig som psykolog, for at komme ud over en skriveblokering. Vi kunne hurtigt konstatere, at Sille ikke havde en skriveblokering generelt, da det at skrive i sig selv ikke var et problem for Sille. Men for Sille skulle tingene give mening, og på det tidspunkt i Silles liv, gav specialet ingen mening. Sille havde allerede et job i Arts in Business og var i gang med at berige menneskers liv som coach og proceskonsulent. Hun havde ikke brug for et punktum i specialet, men for at kunne give sig hen til sit arbejde og sin familie. Sidenhen har vi været heldige, at Sille har skrevet mange andre ting, der er blevet offentliggjort for os. Ikke kun den bog, jeg sammen skrev med Sille (Et øjeblik, styrk livet med nærvær, hjerne og hjerte fra Peoples Press i 2010), men også et kapitel i Kim Gørtz bog »Forskellig ledelse« fra 2014 fra Djøfs forlag. Kapitlet har Sille skrevet med Tine Silke Lund, og det har den geniale titel: »Wabi sabi-ledelse: Stik tåen i foranderligheden og giv plads til det originale«. Klassisk Sille – originalitet og foranderlighed!

I 2007 fik jeg æren af at få Sille som kollega. Først i konsulenthuset resonans, og i 2010 gik vi i »ko-kollega-fællesskab« med hippebrun´co & lundquist´co. Her lavede vi retreats, naturcoachinger og processer med mindre grupper. Vi var en tur på Færøerne og i Holland. Det var aldrig kedeligt. Timerne med Sille fløj afsted, og når vi havde været en tur i sommerhus for at skrive, eller siddet fordybet nede på en strand, så verden anderledes ud. Sille fik en til at se det, andre ikke så. Detaljen i et blad, himlens white space, der jo også kunne have en anden betydning. Og ikke mindst forholdet til andre mennesker, kunne hun folde ud, så man altid fik lidt mere energi, lyst og perspektiv i forhold til at elske mere, dømme mindre. Hvilken gave.

Sille blev ved med at uddanne sig. Indenfor indianerfilosofien, mindfulness, buddhismen og filosofien generelt. Hun lærte meget, og vi andre lærte af Silles vidunderlige og forunderlige måde at tage det hele til sig og gøre det til sit eget. Alt blev lidt bedre, lidt mere forståeligt, lidt nemmere at forholde sig til, når Sille havde været inde over. Hun fik meditationslæreren Martin Aylward hertil for at lære os om Work, Sex, Money og Dharma – men det var i kombinationen med Sille, at kurset gav mening.

I 2014 stiftede Sille firmaet Being Human. Gennem naturretreats, vandringer, open air meditationer og processer har Sille hjulpet uendeligt mange til at være forbundne med sig selv, andre og vor moder jord. Firmaet fik, ligesom Sille, alt for kort levetid. Sille har gjort et utroligt indtryk på os alle, og heldigvis for det. Hvor har vi været heldige. Himlen er rigere nu.