Mellem buer og bestyrelser

Godsejer Peter Arnold Busck er gået uden om familieforetagendet og har i stedet helliget sig livet på direktionsgangene og i bestyrelser. Og så er han en ferm jæger. 29. juni fylder han 50 år.

Peter Arnold Busck.   Foto: Bjarne Luthcke Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var ikke forlagsbranchen og salg af bøger, der for alvor trak i Peter Arnold Busck, selvom navnet godt kunne lede tankerne derhen. Heller ikke selvom både faderen, Ole Arnold Busck, og søsteren, Helle Busck Fensvig, begge har haft deres ben solidt plantet i familievirksomheden Arnold Busck A/S. Faderen som tidligere adm. direktør og søsteren som nuværende adm. direktør siden 2010.

I stedet er det blandt andet blevet til ti år i Danisco-koncernen samt flere direktørstillinger i forskellige virksomheder. Endelig har Peter Arnold Busck siden 1996 varetaget ledelsen af Rye Nørskov Gods, der, udover at drive skov-, juletræs- samt pyntegrøntsproduktion, udfører skovadministration for en række eksterne skove.

Udover arbejdet på Rye Nørskov Gods sidder Busck i en række bestyrelser. Og han ser gerne, at det bliver til endnu flere.

»Det er omtrent fifty-fifty med min arbejdstid. Halvdelen bliver brugt på bestyrelsesarbejde, mens den anden halvdel går med drift og ledelse af godset. Men jeg vil gerne lave mere bestyrelsesarbejde, sidde i flere bestyrelser og bruge mere af min tid på det,« forklarer han.

Peter Arnold Busck sidder allerede i en håndfuld af slagsen. Ry Mølle Development A/S, Ry Mølle A/S, CiviConsult A/S og Dansk Skovforening. Derudover er han også bestyrelsesformand i »Komitéen til bevarelse af mindesmærker på Himmelbjerget«. En virksomhed, der varetager drift og pasning af området omkring Himmelbjerget.

Siden 1996 har han boet på Rye Nørskov Gods med sin hustru Inge Busck. De har sammen sønnerne William og Philip. På godset dyrker parret deres fælles interesser for natur, jagt og rejser, forklarer Busck.

»Det er mest i Danmark, jeg går på jagt, og det er oftest riffeljagt. Men det hænder også, at jeg går på buejagt. Det er ekstremt udfordrende, for man skal meget tæt på dyret – indenfor 25 meter. Det er dig mod dyret, hvor man skal være tålmodig og stille. Råvildt hører meget bedre end et menneske. Men det passer mig fint, for jeg er glad for udfordringer,« siger Peter Arnold Busck.

Når tiden ikke går med godset, bestyrelserne og buejagt, holder han sig i sin fritid sig i form med cykling og løb. Derudover drager familien hvert år til Østrig for at stå på ski, hvor det særligt er off-piste skiløb og den dybe sne, der trækker i godsejeren. Familien er bortrejst på selve fødselsdagen, der fejres på et senere tidspunkt.