Matt LeBlanc bliver ved med at være Joey

50 i morgen. Matt LeBlanc var den mest populære figur i TV-serien »Friends«. Han blev skuespiller ved et tilfælde, da han flirtede med en kvinde i undergrundsbanen.

Actor Matt LeBlanc poses for a portrait in Los Angeles, California, December 18, 2013. After winning over audiences and becoming a household name as one of the six lead characters in NBC's hit sitcom "Friends, " LeBlanc has found an unconventional way to carve a new chapter in his career; playing a nastier version of himself. Picture taken December 18, 2013. REUTERS/Lucy Nicholson (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste af skuespillerne fra den succesfulde sitcom-serie, »Friends«, prøvede efter ti år med serien at distancere sig mest muligt fra den. Ikke fordi de ikke brød sig om den nødvendigvis, men fordi det altid er skadeligt for en skuespil-karriere at blive forbundet med en enkelt rolle.

Sådan var det ikke for Matt LeBlanc, der spillede Joey. Han var meget stolt af sin rolle og har aldrig forsøgt at slippe af med den. Efter »Friends« spillede han med i en spinoff-serie, der netop hed »Joey«. Serien blev trods karakterens popularitet aldrig selv populær og blev pillet af programmet efter blot to sæsoner. Dog var anmeldelserne generelt ret positive.

Egentlig var det ikke hans ungdomsplan at blive skuespiller. Han ville derimod være tømrer. Og det var han også godt i gang med.

»Efter et stykke tid gik det op for mig, at jeg ikke havde lyst til at slå søm i hele mit liv, mens sneen dalede ned i New England. Jeg ville have et indendørsjob, hvor man kunne arbejde i varmen. Det var ambitionen,« har LeBlanc fortalt i et interview med den britiske avis, The Telegraph.

Så som 19-årig besluttede han sig til at flytte til New York for om muligt at blive model. Han har jo med sine italienske aner på moderens side fået udseendet med sig.

Skuespillet kom ind ved et tilfælde, da han var på vej til undergrundsbanen og der så en kvinde, der fik ham til at vende sig om, for at tjekke hende ud. Han opdagede, at hun havde gjort nøjagtigt det samme, og de kom til at grine. Men de kom i snak, og da hun var på vej hen for at blive prøvefilmet til en reklamefilm fulgte han med.

Han fik roller i Heinz Ketchup-reklamer, og efter et stykke tid kom så rollen som Joey i »Friends«. Det var i 1994 og sidste afsnit af serien blev sendt ti år senere i 2004. Serien var en monstersucces, og i de senere år fik skuespillerne hver en million dollar pr. afsnit.

Derefter fulgte et par år med serien »Joey«, før det hele gik lidt i stå for LeBlanc. Han var blevet gift, parret havde fået et hjerneskadet barn, og det blev hans tilværelses arbejde de næste år på en stor ranch i Santa Barbara i Californien. Dels var han fuldtidsfar for den da to-årige datter, og dels havde han på det tidspunkt fået nok af de kendtes verden.

Pausen fra skærmen kom til at vare godt fem år, men så blev der opfundet endnu en TV-serie, der havde Joey eller rettere Matt LeBlanc som hovedperson. I »Episodes« spiller han mere eller mindre sig selv, som en skuespiller, der er blevet berømt for en serie og nu år senere forsøger at komme tilbage igen. Og det med en vis succes. »Episodes« har kørt uafbrudt siden 2011.

Men der er også blevet tid til andet. Blandt andet har han været en af værterne ved det engang så kendte BBC-show, TopGear. Han fik rollen efter, at hovedværten i det succesfulde program, Jeremy Clarkson, var blevet droppet efter intern ballade med produceren. Matt LeBlanc havde faktisk tidligere været med i programmet, hvor han havde vist sine evner bag et rat ved at have banerekorden i en gammel bil, som kendte kørte på skift.

Han har også hovedrollen i en ny sitcom, »Man with a Plan«.