Manden med de gyldne poter

60 år tirsdag. »Man skal give en luns af sig selv i sin journalistik,« siger journalist Jens Rebensdorff.

Jens Rebensdorff tester elløbehjul i den københavnske myldretid med sixpence på hovedet og tungen lige i munden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

»Lad de gyldne poter danse.«

Onelineren er sagt som så mange gange før, hørebøfferne er på plads, og journalist Jens Rebensdorff er klar til at gøre det, han gør så godt.

At forfatte endnu en velskrevet artikel. Om det så er et interview, en klumme eller en nyhed, hvor han giver teksten lige præcis det tvist, der gennem årene har gjort ham til et sjovt, underfundigt, interessant og aldrig ligegyldigt bekendtskab for Berlingskes læsere.

Sådan er han også som kollega. Godt selskab og nu, som 60-årig 19. november, er han en af avisens få tilbageværende journalister fra dengang, en søndagsberlinger spækket med annoncer vejede på den gode side af et kilo.

På samme måde privat. Han siger aldrig nej. Venner og gæster er altid velkomne hjemme på Bryggen eller i sommerhuset »Brommen« i Odsherred.

Han er selv en god historie. Sidste år mødte han for første gang sin hidtil ukendte familie i Colombia, hvor han rejste rundt med sin datter.

Hun er musiker. Om hun har det efter faren, skal være usagt, men der er noget med, at han har spillet mundharpe i sine unge dage. Han kan danse, han lytter til meget og meget forskellig musik. Som barn af efterhånden gamle dage kan han selvfølgelig sin Kinks.

»Man skal give en luns af sig selv,« siger morgendagens fødselar om journalistik, og han gør, som han siger.

Om det så er at teste elløbehjul i den københavnske myldretid med sixpence på hovedet og tungen lige i munden, et skarpt interview med Metroselskabets ledelse om togstøj eller en klumme om en fyringsrunde på den avis, hvor han, bortset fra et par afstikkere til DR og Jyllands-Posten, har været ansat siden 1992.

Tro nu ikke, at de gyldne poter bare danser af sig selv. De er ofte ledsaget af suk og opgivende fagter. Der kan være kortvarigt uvejr over hans skrivebord. Indledningen kan altid blive lidt skarpere, den næste sætning kan blive lidt bedre. Jens Rebensdorff lever med sine høje krav til sig selv op til et gammelt Berlingske-slogan om ambitioner ad libitum.