Manden, der fik Arriva på rette spor

Nikolaj Wendelboe har på få år smurt skinnerne i landets næststørste togselskab og hjulpet virksomheden på vej til et overskud.

Læs mere
Fold sammen

Hvis man spørger Nikolaj Wendelboes kolleger, er der få, som interesserer sig så meget for kollektiv trafik som han. Hans udtalte interesse for at få busser og tog til at køre glat betyder, at han har helt styr på, hvordan hver eneste danske del i det store Arriva-maskineri fungerer.

Han interesserer sig for, hvilken rolle hver medarbejderne spiller, og siden han kom til Arriva for snart fire år siden, har han formået at vende røde bundlinjetal til overskud. I stedet for at fokusere på tallene, er Nikolaj Wendelboe - 40 år 15. april - nemlig en hyppig gæst rundt omkring i virksomhedens drift, fordi han tror på, at løsninger på konkrete udfordringer skal findes, hvor problemerne opstår.

I juli 2014 gik han fra stillingen som økonomidirektør til at overtage ansvaret for hele Arriva Danmark. I den forbindelse udtalte Arrivas nordeuropæiske chef, Anne Hettinga, at det netop var Nikolaj Wendelboes enestående resultater, der sikrede ham jobbet for enden af bordet.

Den administrerende direktør arbejder lige nu på en yderligere liberalisering af togdriften i landet samt at Arriva kan imødekomme den deleøkonomi, der indtager danskernes bevidsthed.

Med en rolle som formand for brancheforeningen Dansk Tog beskæftiger han sig samtidig med at få hele branchen til at køre i samme retning og skabe et sammenhængende kollektivt trafiknet, så danskerne kan få mest mulig gavn af det.

Nikolaj Wendelboe har en kandidatgrad i økonomi fra Københavns Universitet og havde før sin Arriva-karriere flere stillinger i IT-virksomheden NNIT. Der udviklede han sit strukturerede væsen og planlægningsgen, der har hjulpet ham i arbejdet med at samle de mange opkøb, som Arriva er sammensat af.

Han bor med sin kæreste og to børn i Rungsted.