Man skal holde sig orienteret

Niels de Coninck-Smith er især kendt fra sin tid som adm. direktør for vitaminproducenten Ferrosan.

Niels de Coninck-Smithy.    Privatfoto Fold sammen
Læs mere

Bestyrelsesformand for Royal Greenland og Orifarm, Niels de Coninck-Smith, fylder i morgen 60 år.

Han er især kendt fra sin tid som adm. direktør for vitaminproducenten Ferrosan, hvor han bestred topposten fra 2001 til 2008 og fortsatte med at være tilknyttet virksomheden frem til 2011. I den periode overtog kapitalfonden Altor en stor del af aktierne i Ferrosan for senere, i 2011, at sælge virksomheden til den amerikanske medicinalgigant Pfizer.

Inden den økonomiuddannede Niels de Coninck-Smith kom til Ferrosan arbejdede han i 20 år i det globale konsulentfirma McKinsey. Udover København havde han base i Tokyo, Helsinki og Bruxelles i sin tid hos McKinsey.

Da han i 2008 stoppede som topchef i Ferrosan valgte han at flytte til London. Han luftede dengang tanker om at finde sig et nyt job som adm. direktør, men det blev i stedet en bestyrelseskarriere, han byggede op, med base i London.

Hans første erfaringer fra bestyrelsesverdenen var ellers ikke kun positive. Via bekendte var han nemlig i 2005 kommet ind i bestyrelsen for holdingselskabet bag den islandske bank, Kaupting Bank, der senere kollapsede og trak Island med sig i faldet under finanskrisen. Læren fra Island er ifølge Niels de Coninck-Smith klar. Det er ikke lige meget hvilke bestyrelsesposter, man siger ja til, og som bestyrelsesmedlem skal man ikke forlade sig på, hvad myndigheder og virksomheden udtaler. Man skal selv holde sig orienteret og drage sine konklusioner.

Det er råd, han også giver videre til medlemmerne af de bestyrelser, han i dag er formand for. Det drejer sig om så forskellige virksomheder som grønlandske Royal Greenland, fynske Orifarm, der i dag er Nordeuropas største leverandør af generiske lægemidler, samt de britiske medtech-selskaber Rayner og RDT og emballagefirmaet Encase.

Spørger man Niels de Coninck-Smith, hvad han selv er mest stolt af i sin karriere, lyder svaret uden tøven, at det er lykkedes at gennemføre en succesfuld økonomisk turnaround i det lukningstruede Royal Greenland, efter at han overtog formandsposten i 2010 og ansatte en ny adm. direktør, Mikael Thinghuus.

Niels de Coninck-Smith er gift med Merete de Coninck-Smith. Familien tæller fire voksne børn, som alle bor i London og omegn.

Fritiden bruges blandt andet på skisport, ind imellem i selskab med vennen Nils Smedegaard Andersen, adm. direktør i Mærsk, og dennes familie.