Love me tender

Lisa Marie Presley er datter af Elvis Presley og har været gift med både Michael Jackson og Nicolas Cage.

Lisa Marie Presley arvede faderens hus, Graceland i Memphis, Tennessee. Foto: Reuters Fold sammen
Læs mere

Lisa Maries far var rockkonge. Han var selve rockkongen. Elvis. Elvis Presley. Den datter som kongen fik med sit livs kærlighed, Priscilla.

Lisa Marie Presley bliver 50 år 1. februar. Hun har med sin fars efternavn som løfteraket selv forsøgt sig som sanger og sangskriver. Resultatet blev absolut pænt uden at virke prangende. Tre albums blev det til. Lisa Marie Presley og hendes farfar, Vernon Presley, arvede alt efter Elvis, da han døde i august 1977. Alt undtagen sangene, indspilningerne, dem havde pladeselskaberne sikret sig, mens tid var. Men hun havde navnet, hun havde Elvis’ hjem, Graceland, og det, der kunne sælges med Elvis’ navn på. Det har vist sig at række.

Hun har været gift fire gange. Første gang med guitaristen Danny Keough. Derefter med Michael Jackson, der ønskede, at hans børn med ham som far skulle have Elvis som morfar. Planen kuldsejlede, ægteskabet forliste. Et andet af ægteskaberne var med skuespilleren Nicolas Cage og senest med musikproduceren Michael Lockwood. Sammen har de tvillingedøtre.

Lisa Marie blev født på Baptist Memorial Hospital i Memphis, Tennessee, præcis ni måneder efter forældrenes bryllup 1. maj 1967.

Hun var en voksen dame, da hendes debut-album udkom i 2003. Titlen var »To Whom It May Concern«, og hun havde selv skrevet eller skrevet med på alle sange og melodier. To år senere kom album nummer 2, »Now What«. Begge var decideret pop-udgivelser. Det tredje og sidste album kom i 2012, »Storm & Grace«, hvor hun tydeligt havde ambitioner om at være kunstner. Hun virker mere sikker og mere moden. Hun viste musikalsk personlighed, men så holdt hun tilsyneladende op.

Lise Marie Presley var i 1988 blevet gift med musikeren, basguitaristen Danny Keough. De fik to børn, en datter, Danielle, og en søn, Benjamin. De blev skilt 1994, men er forblevet gode venner.

»Vi er fortsat nære venner... Andre forbinder jeg med smerte og bedrag og vil ikke vide af dem, men Danny og jeg har noget særligt sammen. Ubetinget,« har Lisa Marie Presley sagt.

De fandt sammen igen efter hendes skilsmisse fra Michael Jackson. Dét ægteskab varede to år.

I oktober 2010 fortalte Lisa Marie i et interview med Oprah Winfrey, at hun og Michael Jackson fortsat så hinanden i cirka fire år efter deres skilsmisse. Hun var rejst efter ham til forskellige steder i verden for at være sammen med ham.

Især havde han haft brug for hendes støtte i forbindelse med anklagerne om, at Jackson skulle have forgrebet sig på børn.

I 2000 var Lisa Marie en periode forlovet med rockmusikeren John Oszajca, men hun afbrød forholdet, efter hun havde truffet skuespilleren Nicolas Cage til en fest. De blev gift i august 2002 i Hawaii. Cage havde friet ti dage tidligere, men efter 108 dages ægteskab begærede han skilsmisse. Skilsmissen varede længere end ægteskabet og var først fuldbyrdet i 2004.

To år senere blev hun gift med guitaristen og musikproduceren Michael Lockwood i Japan. Lisa Maries første mand, Danny Keough, var forlover. Ægteskabet varede ti år og endte med skilsmisse i 2016.