Livsglædens maler

Livsglæde er den centrale kvalitet i Hans Voigt Steffensens billeder. Maleren, der nu fylder 75 år, har næsten hele sit lange kunstnerliv skabt billeder af glæderne i livet.

Hans Voigt Steffensen.   Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hans Voigt Steffensen maler livsglade billeder. Glæden ved dansen er et centralt motiv. Begæret efter kvinden et andet. Fascinationen af nogle af verdens smukke steder – som for eksempel Venedig og Vendsyssel – et tredje.Der er noget fejende og fejrende over Steffensens måde at male på, og hans foretrukne farver er varme, sanselige og saftige. Hans værk har store dekorative kvaliteter, og på denne måde er de i overensstemmelse med deres formål. Han maler ikke billeder af verden for at problematisere den. Han maler billeder for at hylde verden, dens skønhed og dens muligheder. Han vil gerne gøre hverdagen lysere for de mennesker, der passerer hans billeder i det offentlige rum.

Som billedkunstner er Hans Voigt Steffensen autodidakt. Hans malerier omkring debuten på Kunstnernes Efterårsudstilling i midten af 1960erne var mere mørke og dystre, men snart brød farverne igennem, og i 1970erne kom en række folkelivsskildringer fra hans hånd, der både var varme og solidariske.

Han udstillede en årrække regelmæssigt hos Asbæk, er medlem af Corner og har udstillet separat på flere kunstmuseer i ind- og udland, hvor han også er repræsenteret på adskillige af landets kunstmuseer. Han var blandt de første modtagere af arbejdslegater fra Statens Kunstfond og har blandt andet modtaget Silkeborg-legatet og LO’s kulturpris. Steffensen udstiller i Brøndsalen i Haveselskabets Have på Frederiksberg til 21. februar.