Liberal rebel

Liberal Alliances Ole Birk Olesen mener bl.a., at vores frihed er truet.

Ole Birk Olesen (LA) var utilfredshed med Anders Fogh Rasmussens midtsøgende kurs på det økonomiske område, som efter den unge journalists mening fik de offentlige budgetter til at løbe løbsk. Fold sammen
Læs mere

Liberal Alliances finans-, skatte-, kommunal- og boligordfører Ole Birk Olesen har egentlig en traditionel Venstre-baggrund som søn af en gårdejer i Gram. Og allerede i løbet af folkeskolens ældste klasser og i gymnasiet blev han da også – bl.a. ved at læse bøger af Bertel Haarder, Henrik Stangerup m.fl. – bekræftet i, at han ikke var konservativ, men netop liberal med stort L. Et halvt år inden sin 18 års fødselsdag meldte han sig derfor ind i VU.

Da han efter studentereksamen uddannede sig på Danmarks Journalisthøjskole (1995-1999), meldte han sig imidlertid ud af VU og Venstre igen, fordi et partimedlemskab efter hans opfattelse var uforeneligt med jobbet som journalist.

Efter endt uddannelse arbejdede Ole Birk Olesen først på Ekstra Bladet (fra 1999 til 2002) og derefter på Berlingske (fra 2002 til 2007). Sympatien for partiet Venstre var på dette tidspunkt allerede aftagende pga. Ole Birk Olesens utilfredshed med Anders Fogh Rasmussens midtsøgende kurs på det økonomiske område, som efter den unge journalists mening fik de offentlige budgetter til at løbe løbsk.

I 2007 oprettede han og blev redaktør for den meget omtalte (og ville nogen sige: kontroversielle) netavis 180Grader, og da Naser Khader, Anders Samuelsen m.fl. samme år stiftede Ny Alliance, syntes han (især efter omdannelsen til Liberal Alliance i 2008), at dette parti i højere grad end både Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti repræsenterede hans synspunkter. Dette på trods af, at værdipolitikken i form af bl.a. ønsket om en stram udlændingepolitik også fylder meget hos Ole Birk Olesen. Han mener i dag, at én af de meget store udfordringer for det danske samfund er, at friheden i Danmark er truet af, at der kommer udlændinge hertil med en kulturel baggrund, hvor frihed ikke betyder noget.

En endnu større udfordring for det danske samfund er imidlertid ifølge Ole Birk Olesen at få gjort op med den høje beskatning af danskerne.

I 2010 blev han folketingskandidat for Liberal Alliance, og ved folketingsvalget i 2011 blev han valgt ind. Og siden har han været fuldtidspolitiker.

I sin fritid lægger han vægt på at være sammen med sin familie, sin kone og deres to drenge på 9 og 12 år. Desuden elsker han at se amerikanske TV-serier, som han generelt finder mere spændende end de danske, fordi, som han siger, »i de amerikanske serier er der flere helte, og de har ofte noget større på spil, end bare sig selv«.

Læs flere valgportrætterwww.b.dk/dagensvalgportraet.