Kultur-blæksprutten

Pressechef i Egmont Jesper Eising er en bredt favnende kulturelsker.

Foto: Esben Salling

Umiddelbart før sin 40 års fødselsdag 5. april foretog Jesper Eising et jobskift fra stillingen som kultursouschef og daglig leder af Berlingskes kulturredaktion til en stilling som pressechef i Danmarks største mediekoncern, Egmont, hvor han bl.a. har særligt fokus på Nordisk Film.

Så selv om skiftet måske nok er fra én arbejdsvirkelighed til en anden, er det stadig med film-, medie- og kulturbranchen i centrum.

Jesper Eising har en bachelorgrad i Film- og Medievidenskab og Samfundsfag fra Københavns Universitet, 1997. Her blev hans interesse for film- og kulturjournalistikken for alvor vakt, og han skiftede derfor til Danmarks Journalisthøjskole, hvorfra han er uddannet journalist i 2002. Praktiktiden tilbragte han på Berlingske.

Efter endt praktiktid fik han ansættelse som redigerende journalist på metroXpress, hvor han for alvor lærte, hvad det vil sige at skrue en daglig avis sammen. Men det gamle praktiksted trak i ham, og i 2004 blev han ansat på Berlingske i første omgang for at være med til at starte produktion af radionyheder til kommercielle radiostationer. Hurtigt skiftede han dog til kulturredaktionen, hvor han i flere år var kulturreporter med særligt fokus på film, medier, kulturpolitik og populærkultur. På Berlingske blev det også til ansættelser i avisens centralredaktion som først indlandsansvarlig og siden nyhedsredaktør. De seneste år var det dog i rollen som kultursouschef, at han slog sit navn fast. Her var han drivkraften i den daglige kulturjournalistik, han udviklede kulturdækningen, stod for særsektioner og særlige initiativer, ligesom han var redaktør for kulturredaktionens ugentlige fredagsmagasin. Sideløbende skrev han bl.a. film-, TV- og boganmeldelser, kommentarer, analyser og humoristiske, personlige klummer, ligesom han hvert år var med til at dække filmfestivalen i Cannes for avisen.

Bredt favnende, myreflittig, vidende og dybt professionel er nogle af de prædikater, man kan give fødselaren.

Jesper Eising bor i Gentofte med hustruen Rikke Kraiberg Kegel og parrets to børn.