Kommunaldirektør i Tønder Kommune, Niels Johannesen, fylder rundt

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Niels Johannesen, kommunaldirektør, Tønder, fylder 6. marts 60 år.

Niels Johannesen har med engagement og energi arbejdet sig op og skabt resultater i det offentlige fra elev til direktør. Han er født i Thy og indledte sit arbejdsliv med en læreplads i kommunen. I 1971 blev han som nyuddannet ansat i Sydthy Kommune, hvor han efterfølgende fik en kommunal administrativ uddannelse.

I 1981 blev han kontorchef i Fredericia Kommune. Her var han i 11 år, til han blev kommunaldirektør i Skærbæk Kommune. Dette hverv bestred han i syv år, indtil han i 1999 søgte videre til stillingen som kommunaldirektør i Tønder Kommune. I perioden, hvor Niels Johannesen var kommunaldirektør i Skærbæk og Tønder kommuner, arbejdede han meget for at styrke det sønderjyske samarbejde, hvilket var et fortrin, da han i 2003 tiltrådte som amtsdirektør i Sønderjyllands Amt. Da det få år senere stod klart, at amterne skulle nedlægges, søgte han tilbage til det kommunale og blev i 2006 ansat til at stå i spidsen for sammenlægningen til nye Aabenraa Kommune. Fra 2007 har han været kommunaldirektør i Aabenraa Kommune.

Han har aldrig søgt ansættelse i det private erhvervsliv på trods af, at han har en enægget tvilling, der netop er topdirektør i det private. Han hedder Kjeld og er adm. direktør for Danish Crown. Niels Johannesen er ridder af Dannebrogsordenen, og han er udpeget af justitsministeren som medlem af Datarådet. Han er gift med Sonja Miltersen, der er direktør for Borgerservice, Social & Ældre og Teknik & Miljø i Vejen Kommune.