Journalist og kunstkender er død, 65 år

Journalist Ole Lindboe, Hareskovby, er død efter længere tids sygdom, 65 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ole Lindboe var egentlig uddannet børnehavepædagog og blev journalist i 1980. Som journalist arbejdede han på en række pædagogiske fagtidsskrifter og aviser, herunder Kunstavisen, Sjællands Tidende, Politiken og for Nordisk Råd. Interessen for billedkunst tog efterhånden over og en periode var Ole Lindboe forstander på Kunsthøjskolen Thorstedlund sideløbende med et produktivt virke som kunstskribent og han sad eksempelvis i kunstmuseet Arkens bestyrelse, da skandalen om museumsdirektør Anna Castberg ramte offentligheden i efteråret 1993. Det tog han med humor og stoisk ro.

De seneste år har Ole Lindboe produceret kunstudsendelser på TV-kanalen DK4 og han har virket som redaktør af tidsskriftet Kunst. Han har først og fremmest skrevet en række kunstbøger og portrætter af nulevende danske billedkunstnere. Foruden bøger om amerikansk populærkultur, som han hele livet omfattede med varm interesse – fra Raymond Chandler, tegneserier og pladeomslag til Elvis Presley. Og netop Elvis Presley har næppe haft en mere hengiven fan i Danmark.

I sit hjem i Hareskovby indrettede han sig med Danmarks mest fantastiske værelse, proppet med bøger og artefakter fra hele verden. Et værelse med indsigt, der rummede 1.000 fortællinger, og som kunne give anledning til 1.000 nye fortællinger.

For et par år siden fik Ole Lindboe diagnosticeret en sygdom, som han vidste, at han ville dø af. Så sent som mandag i denne uge var han på hospitalet, men kom hjem igen og her døde han kort tid efter.

Hans interesser spændte vidt og han var ved sin død også formand for Eventyrernes Klub i Danmark.

Ole Lindboe efterlader sig ægtefællen Kisser Lindboe og tre voksne sønner samt svigerdøtre og børnebørn. Han blev født 17. november 1948 og døde 11. december 2013.