Jan Jelved er død

Marianne Jelveds mand er død i en alder af 82 år.

royalwed2004 Fredensborg ankomsten
Ankomst til Fredensborg Slot til bryllupsfesten for Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Marianne Jelved med sin mand Jan Jelved Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Fhv. biologilærer Jan Jelved, Kgs. Lyngby, er død, 82 år.

Han var lærer, og det var da også på en skole - Ny Østengårds Skole i Valby - at han mødte sin hustru, Marianne Jelved. De underviste i samme klasse.

Jan Jelved gik på pension som lærer, da han var 61 år, for med sin medfødte pligt og energi at styre deres fælles hjem og husholdning, mens Marianne Jelved som økonomiminister og siden andre ministerposter stod for kongerigets velbefindende.

Jan Jelved var altid det stabile element i familien - servicemodul kaldet - uforstyrret af fruens arbejdsrytmer med fyldte kalendere og hidsig mødeaktivitet, hvad enten hun har siddet i regering eller ej. Han havde med kort varsel trukket i kjole og hvidt, når dét var på dagsordenen, og nydt komsammenerne ved de kongelige selskaber. Som gammel garder, der har stået kongevagt for Frederik IX, var han nemlig overbevist royalist - i øvrigt som vel de fleste medlemmer af det republikanske radikale parti.