International shipping og yachtsejlads

Executive Board Member Peter Frederiksen har de sidste fem år arbejdet for rederiet Hamburg Süd. Han fylder 50 år 7. november.

Executive Board Member Peter Frederiksen. Fold sammen
Læs mere

Efter mere end 25 år hos A.P. Møller-Mærsk, har Peter Frederiksen de seneste fem år arbejdet i Hamborg, hvor han er i direktionen hos det verdensomspændende rederi, Hamburg Süd. Rederiet, med over 150 skibe, har en omsætning på over 5.3 milliarder euro om året inden for primært container-fart, men opererer også inden for både tank- og bulk-markederne. Der er mere end 4.500 ansatte globalt. I direktionen er Peter Frederiksens fokus primært inden for de kommercielle ansvarsområder.

Efter overstået shipping-uddannelse, har hans karriere ført til ophold i forskellige lande og regioner globalt: to år i Spanien, otte år i Fjernøsten (Indonesien, Japan, Singapore), og fire år i USA, samt de seneste fem år i Hamborg.

Hos Mærsk var Peter Frederiksen blandt andet Liniechef for Asien-regionen, derefter for Nordamerika/Sydamerika-regionen, og derefter blandt andet Chief Commercial Officer for Maersk Line og Group Senior Vice President i Rederiet. Hos Hamburg Süd var han først regionsdirektør for Europa, Middelhavet, Mellemøsten og Indien/Pakistan, og derefter medlem af Executive Board (direktionen).

Han har suppleret sin shippinguddannelse hos A.P. Møller med diverse leder-uddannelser på INSEAD og Cornell University.

Han er medlem af bestyrelserne i USTC (United Shipping and Trading Company A/S), Uni-Tankers A/S og Bunker Holding A/S, medlem af bestyrelsen i Kongelig Dansk Yachtklub, samt medlem af VL-gruppe 68 siden 2003.

Peter Frederiksen er gift med Ulla, og er far til Jens Christian og Caroline. Familien bor i Charlottenlund. Han holder meget af at sejle, både kapsejlads og tursejlads, og sommerturen i familiens X-Yachts sejlbåd går ofte til den svenske skærgård, Skagen, Bornholm, Sønderborg/Als eller andre farvande. Derudover dyrker Peter Frederiksen ski- og motionsløb.