Hun skal forandre Danske Bank

50 år 29. april. Henriette Fenger Ellekrog er styrkvinden, der skal lede Danske Bank på rette vej i en tid, hvor landets største bank er presset.

foto: danske bank Fold sammen
Læs mere

Den danske banksektor står over for et kolossalt pres. Kunderne efterspørger i stigende grad enkle og lettilgængelige produkter, mens nye aggressive IT-spillere lancerer egne betalingsløsninger og udfordrer bankernes mangeårige domæne.

Netop af den grund er snart 50-årige Henriette Fenger Ellekrog blevet hentet til landets største pengeinstitut af Danske Banks norske topchef, Thomas Borgen.

Som HR-direktør har Henriette Fenger Ellekrog fået det overordnede ansvar for at tænke bank på en ny måde og være den magnet, der trækker organisationens 19.000 ansatte i den rigtige retning. Det sker blandt andet ved at være lydhør over for Danske Banks cirka 2.000 udviklere og ved at lægge beslutningskraften ud tæt på kunden.

Udover at gøre medarbejderne forandringsparate består en stor del af HR-direktørens arbejde i at bringe kundetilfredsheden til tops i Danske Bank. En mission, som mange sikkert vil anse for at være uoverskuelig eller ligefrem umulig, eftersom Danske Bank fast har styrtblødt på sidstepladsen i de senere års image-målinger.

Bundplaceringen skyldes dels efterveerne af det imagetab, som Danske Bank oplevede i begyndelsen af finanskrisen, dels storbankens fejlslagne kampagne »New Normal« i 2012 og 2013.

Inden Henriette Fenger Ellekrog i 2014 skiftede til Danske Bank, har hun haft flere fremtrædende direktørposter.

Først var hun koncerndirektør i telekoncernen TDC, inden hun i syv år var ansat som koncerndirektør og medlem af SAS’ koncernledelse. Det var i den turbulente tid hos Skandinaviens største flyselskab, at Henriette Fenger Ellekrog blev hentet til Danske Bank af Thomas Borgen, hvilket var til stor ærgrelse for SAS’ topchef, Rickard Gustafson.

»At arbejde med Henriette er fantastisk stimulerende. Hun er en klog, engageret, social og dreven person, som altid har det bedste for øje for kunden og/eller medarbejderen. Med uudtømmelig energi driver hun forretningen og virksomheden fremad. Det er et privilegium og en sand glæde at have haft Henriette i sit team,« siger Rickard Gustafson i dag til Berlingske.

Sammenlignet med tiden i SAS har Henriette Fenger Ellekrog med egne ord fået »en lidt mere sikker base« i storbanken.

Privat nyder hun at gå i teatret med sin mand, hvor de ifølge Henriette Fenger Ellekrog »forsøger at løfte låget lidt«. Derudover sørger Danske Banks HR-direktør for at holde sig i form ved at løbe og gå i fitnesscenter.

Men selvom hun er direktør, er hun ikke »sådan en, der er røget med på ironman-bølgen«, som hun siger. Endnu.